Coneix EINA

L'Escola EINA va ser fundada a finals dels anys 60 per un grup d'artistes i intel·lectuals que van voler portar a Barcelona les idees del disseny, la Modernitat, i la pedagogia pròpies de centres avançats com la Bauhaus, l’escola d’Ulm, i d’altres. Com se sap, Barcelona sempre ha tingut aquesta potència i força creativa i ha estat un referent europeu en l'àmbit Cultural, (que d'alguna manera encara conserva, tot i els alts i baixos) i del qual nosaltres volem ser deixebles i continuació.

A EINA s’ofereixen diferents tipus de titulacions que van des del Grau, passant pels Postgraus i Màsters, i fins al Doctorat en Disseny, el nivell acadèmicament més avançat.

Per a nosaltres la pedagogia del Disseny és una manera de ser: treballem per a que el nostre alumnat adquireixi unes de les competències més importants del segle XXI: la capacitat de ser creatiu, combinat amb la capacitat d'identificar i ser capaços de resoldre problemes reals de la societat i portar idees a la pràctica. És el què en d’altres àmbits s’ha denominat “creativitat” i “innovació” (en l’àmbit tecnològic) o allò que d’altres anomenen design thinking o visual thinking, que per a nosaltres son el nostre dia a dia. En definitiva una cultura de “fer”.

El disseny és una actitud davant la vida, davant la societat, i davant el món, una forma de comprendre el món; i entenem l'art (perquè som una escola de disseny i art) com una manera d’enfrontar-nos al disseny: l'actitud de l'artista, amb la seva capacitat de cerca, d’observació contínua, d'experimentació, de qüestionament permanent i d’investigació, són les maneres de conformar aquest pensament crític que sempre està i ha d'estar en la base del disseny i de l'art.EINA te una clara vocació de servei públic, malgrat ser un centre privat: aspirem a la formació de professionals amb un sòlid desenvolupament creatiu, experts en l'execució de procediments tècnics i amb capacitat d’emprenedoria i d'adaptació al context, sobre sòlides bases de formació cultural i humanística i de reflexió crítica.

entrada EINA entrada EINA
Estudiants treballant a la Biblioteca d'EINA Estudiants treballant a la Biblioteca d'EINA
Mural Ràfols-Casamada a l'entrada de la Secretaria d'EINA Mural Ràfols-Casamada a l'entrada de la Secretaria d'EINA
taller EINA taller EINA
Estudiants a l'AULA 0 d'EINA Estudiants a l'AULA 0 d'EINA