Jardins d'EINA

Coneix EINA

L'Escola EINA va ser fundada a finals dels anys 60 per un grup d'artistes i intel·lectuals que van voler portar a Barcelona les idees del disseny, la Modernitat, i la pedagogia pròpies de centres avançats com la Bauhaus, l’escola d’Ulm, i d’altres. Com se sap, Barcelona sempre ha tingut aquesta potència i força creativa i ha estat un referent europeu en l'àmbit Cultural, (que d'alguna manera encara conserva, tot i els alts i baixos) i del qual nosaltres volem ser deixebles i continuació.

A EINA s’ofereixen diferents tipus de titulacions que van des del Grau, passant pels Postgraus i Màsters, i fins al Doctorat en Disseny, el nivell acadèmicament més avançat.

Per a nosaltres la pedagogia del Disseny és una manera de ser: treballem per a que el nostre alumnat adquireixi unes de les competències més importants del segle XXI: la capacitat de ser creatiu, combinat amb la capacitat d'identificar i ser capaços de resoldre problemes reals de la societat i portar idees a la pràctica. És el què en d’altres àmbits s’ha denominat “creativitat” i “innovació” (en l’àmbit tecnològic) o allò que d’altres anomenen design thinking o visual thinking, que per a nosaltres son el nostre dia a dia. En definitiva una cultura de “fer”.

El disseny és una actitud davant la vida, davant la societat, i davant el món, una forma de comprendre el món; i entenem l'art (perquè som una escola de disseny i art) com una manera d’enfrontar-nos al disseny: l'actitud de l'artista, amb la seva capacitat de cerca, d’observació contínua, d'experimentació, de qüestionament permanent i d’investigació, són les maneres de conformar aquest pensament crític que sempre està i ha d'estar en la base del disseny i de l'art.

EINA te una clara vocació de servei públic, malgrat ser un centre privat: aspirem a la formació de professionals amb un sòlid desenvolupament creatiu, experts en l'execució de procediments tècnics i amb capacitat d’emprenedoria i d'adaptació al context, sobre sòlides bases de formació cultural i humanística i de reflexió crítica.

Estudiants a EINA Sentmenat Estudiants a EINA Sentmenat
EINA Sentmenat EINA Sentmenat
Estudiants a EINA Bosc Estudiants a EINA Bosc
EINA Bosc EINA Bosc
Sala d'estudi Sala d'estudi
Workshop 3D Workshop 3D
Biblioteca Biblioteca
Samarretes amb dissenys de l'Arxiu d'EINA Samarretes amb dissenys de l'Arxiu d'EINA

Informació

Fundació
Gener de 1967

Seus

Plataformes

  • Eina Idea, el think tank disruptiu de la Fundació EINA
  • EINA Obra, el seu generador de noves emprenedories col·laboratives en sostenibilitat avançada