Magnet App

Carles, Marta i Laia, Premi Laus de Plata

Carles Giménez, Marta Pardina i Laia Xixons han guanyat un Laus de Plata, atorgat per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD), en la categoria Estudiants, amb el projecte Magnet App, desenvolupat en el marc de l’assignatura Disseny d'Interfícies Interactives del Grau de Disseny.

Per tots vosaltres, què ha suposat rebre aquest premi? 

El fet que aquest any la cerimònia hagi estat online fa que encara no ho hàgim acabat d'assimilar. Tot i això, estem molt contents; per a nosaltres és el reconeixement d'una feina ben feta. Rebre un premi com aquest just al final de la nostra trajectòria per la universitat, i en les circumstàncies en què ens trobem, és una empenta per seguir endavant.

Magnet (Magazine + Network) és un Netflix de publicacions digitals, una manera de transportar l'experiència gràfica d'una revista en paper a l'entorn digital sense caure en convencions analògiques i sense perdre la identitat. Què us va motivar a triar aquesta temàtica?

Des del principi vam voler explorar el disseny editorial en el món digital. Això ens va portar a qüestionar-nos com podien conviure i de quina manera podria funcionar una app per mantenir el millor dels dos àmbits: l'accessibilitat de l'entorn digital i la versatilitat del mitjà imprès.

Tots tres sou recents graduats. Què us ha aportat EINA?

Per a nosaltres EINA ha estat un principi; un espai ple d'oportunitats on aprendre a pensar diferent, a entendre què és el disseny i com aquest ens fa responsables. Les sinergies i llaços entre persones que hi tenen lloc, dins i fora de les assignatures, el valor que es dona al rerefons teòric, ètic i polític dels projectes i les ganes de fer créixer la confiança en el criteri propi dels alumnes són, per a nosaltres, els punts forts d'EINA.

Carles Giménez, Marta Pardina, Laia Xixons, Magnet App Carles Giménez, Marta Pardina, Laia Xixons, Magnet App