Grau de Disseny, menció Disseny d’Espais

Què és el Disseny d'Espais?

El disseny d’espais i l’interiorisme consisteixen a transformar l’espai per adaptar-lo als usos concrets i canviants als quals aquest es destina, independentment de si es tracta d’interiors o exteriors, o si són duradors o efímers. Per tant, la principal activitat d’aquesta professió consisteix a treballar a una escala propera a l’usuari i transformar l’espai per fer-lo útil, confortable i formalment atractiu per mitjà de la distribució dels espais i funcions, l’ús dels materials, la manipulació de les formes i el condicionament relacionat amb els aspectes del confort dels usuaris.

El Disseny d'Espais en la configuració del Pla d’Estudis

Els estudis universitaris de disseny a EINA es configuren partint de la formació d’un dissenyador en sentit global, per anar cap a la especialització a través de les mencions que s’ofereixen.

A partir de 2n curs es recomanen itineraris per a l’obtenció de la menció, que s’efectuarà entre 3r i 4t curs, cursant almenys 5 de les 6 optatives que configuren cada una de les mencions.

Finalment però, l’estudiant també pot optar per a no especialitzar-se o combinar diverses mencions, resultant un dissenyador amb un perfil més híbrid.

Sortides professionals

La configuració dels estudis aporta els coneixements i recursos necessaris per treballar en un ampli ventall de sectors professionals i, alhora, permet anar orientant les vocacions de l’alumnat i definint els camps més específics dels seus interessos laborals.

Àmbits professionals

Espais de treball, espais comercials, espais domèstics, espais expositius, il·luminació, escenografia, fires, sets de TV, disseny de localitzacions.