Lidia Puig

Entrevista a Lidia Puig, Premi Laus d'Or

Lidia Puig ha guanyat un Laus d'Or, atorgat per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD), en la categoria Estudiants, amb el seu Treball Final del Grau de Disseny ‘Distype’.

Lidia, per a tu què ha suposat per tu rebre aquest premi?  
Per mi aquest premi suposa un reconeixement a la feina ben feta i a l’esforç que hi ha darrere un projecte que s’ha estat treballant durant tants mesos. És satisfactori veure com professionals del disseny valoren la feina que hi ha darrere el projecte; és una oportunitat de mostrar la teva feina més enllà del món universitari.

El teu treball recull un procés d'experimentació dóna lloc al disseny de sis alfabets, mostrant diferents maneres en les que l'augment de temperatura altera la tipografia original i la transforma. Què és el que et va motivar escollir la temàtica del teu projecte? 
Crec que el treball de fi de grau és una bona oportunitat per endinsar-te en un tema que et generi interès i del qual tinguis ganes de seguir aprenent perquè al final és un projecte al qual li dedicaràs moltes hores i crec que és important que la temàtica que esculls et motivi i tinguis ganes de saber sobre el tema. 

És evident que el canvi climàtic és present en el nostre dia a dia, en sentim a parlar constantment, però jo sentia que tenia coneixements del tema a un nivell molt superficial, probablement per la densitat i la complexitat que sol acompanyar una tema com aquest. L’interès per ampliar els meus coneixements sobre el canvi climàtic i a la vegada la voluntat de poder comunicar un tema tant complex d’una manera directa i visual van fer que em decidís a enfocar el meu projecte en aquesta direcció.

Per altra banda, durant els últims anys universitaris he anat mostrant un especial interès per la tipografia. Per això vaig voler aprofitar el treball de fi de grau per seguir investigant i aprenent sobre aquesta disciplina. 

Lidia, com a recent graduada, què significa per a tu EINA? 
EINA és l’inici; el primer contacte amb el món del disseny i el que ha fet que el meu interès per aquesta professió no hagi deixat de créixer. Durant quatre anys ha estat un espai d’oportunitats, d’aprenentatge i de connexions amb professionals del disseny i amb companys dels quals he pogut aprendre i compartir coneixement i experiències.

Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'
Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'
Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'
Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'
Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'
Lidia Puig - 'Distype' Lidia Puig - 'Distype'