EINA Sentmenat

La seu principal d'EINA es troba ubicada al Palau dels Marquesos de Sentmenat, un edifici històric que aquesta família aristòcrata va convertir en residència luxosa el s.XVII, però va ser de nou remodelat el segle XIX per donar-li l’aspecte més romàntic i afrancesat que té actualment.

Protegit com a bé cultural d'interès local, l’edifici ocupa un lloc preferencial al vessant sud d'una extensa pineda situada entre la carretera de les aigües i el barri de Can Caralleu, a la part alta de Sarrià.

El palau va ser propietat de la família de Sentmenat fins l’any 1974. La fidel restauració l’any 1993 per instal·lar-hi l’Escola EINA li ha donat una nova vida i l’ha rescatat de l’oblit. El palau conserva l’aspecte extern original del segle XIX, de línies sòbries, on destaquen els marcs de pedra de portes i finestres, que daten dels segles XV i XVI.

Els Jardins de Sentmenat, que envolten l’edifici, són uns jardins clàssics, d’inspiració francesa, amb un estany circular i parterres al voltant. Han mantingut l’aspecte i la distribució originals de l’època, fet pel qual són una magnífica mostra de com eren els jardins aristòcrates de principis del segle XIX.

(Font: “Coneix BCN” al web de l’Ajuntament de Barcelona)

Universitat, taller i jardí

EINA és un centre vinculat a la universitat en el qual s'imparteixen estudis superiors, però també és un centre d'experimentació creativa i d'aprenentatge professional que recull la tradició de l'ensenyament del disseny i l'art dels tallers de la Bauhaus. Així mateix, podem parlar d'EINA com un jardí. No sols perquè els jardins han estat històricament units a l'entorn físic de les diferents seus que han acollit el centre, sinó perquè, com al jardí epicuri, EINA no vol deixar de ser un lloc on es pugui reflexionar. El jardí d'EINA és el centre d'una bona part de les activitats del centre, juntament amb el taller de maquetes i prototips. Universitat, taller i jardí són conceptes que formen part de la nostra singular identitat.

EINA seu Palau dels Marquesos de Sentmenat EINA seu Palau dels Marquesos de Sentmenat
Aula d'informàtica d'EINA Aula d'informàtica d'EINA
Aules exteriors d'EINA Aules exteriors d'EINA
Biblioteca d'EINA Biblioteca d'EINA
Taller de maquetes i prototips d'EINA Taller de maquetes i prototips d'EINA
Estudiants al taller de maquetes i prototips d'EINA Estudiants al taller de maquetes i prototips d'EINA
Estudiants d'EINA als exteriors Estudiants d'EINA als exteriors
Detall façana EINA Detall façana EINA
Jardins de Can Sentmenat Jardins de Can Sentmenat
Exteriors EINA Exteriors EINA
hj hj