451, Literatura en llamas

Marc Villalba, Premi Laus de Bronze

Marc Villalba ha aconseguit un Laus de Bronze, atorgat per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD), en la categoria Estudiants, amb el projecte 451, Literatura en llamas, desenvolupat en el Postgrau en Fotografia i disseny editorial d’EINA. 

Marc per tu, què ha implicat guanyar aquest premi?

Una alegria molt gran! És un orgull que es reconegui el teu treball. I més si aquest reconeixement arriba des de l'entorn professional. El nivell de qualitat dels projectes d'estudiants presentats enguany ha sigut altíssim. Formar part dels seleccionats ha estat una bona dosi d'ànims per continuar treballant i millorant.

El teu projecte tracta la creació literària com una eina generadora de diàleg i formadora de ments critiques, i interconnecta literatura, disseny i fotografia. Per què vas escollir aquesta temàtica?

M'interessa la literatura com a generadora d'idees i formadora de ments crítiques. Per al projecte vaig decidir treballar en una publicació que tractés tot allò relacionat amb les obres literàries que han estat perseguides i prohibides, quasi sempre per règims totalitaris, al llarg del temps. Règims o dogmes conscients que una societat sense accés al coneixement i la cultura és més manipulable.

La llista d'autors i autores silenciats, per raons de gènere, orientació sexual o plantejaments dissidents, entre altres motius, és molt llarga. La revista es va plantejar com una eina de difusió de totes aquestes obres, prenent-les com a punt de partida per presentar també títols actuals. Em venia molt de gust parlar de tot això, posant molta atenció en el disseny i la posada en pàgina del contingut.

I per últim Marc, quin rol ha tingut EINA en la teva carrera?

Doncs fa més d'un any del meu pas per EINA i encara avui recullo els seus fruits. El postgrau que vaig cursar i els treballs i aprenentatges que en van resultar, m'han portat molts bons moments. Crec que els canvis que he viscut en aquest darrer any, en l'àmbit professional, no s'haguessin donat si no hagués decidit fer una parada per ampliar la meva formació. Compartir processos amb els companys, companyes i docents del postgrau va ser molt enriquidor. En guardo molt bon record.

Marc Villalba Marc Villalba