Grau de Disseny, menció Cultura del Disseny

Què és la Cultura del Disseny?

Més enllà dels sectors econòmics i dels perfils laborals tradicionals, el desenvolupament de processos de transformació social i cultural té lloc en nous entorns que acullen, i sovint són també generats, per l’exercici professional del disseny. La necessitat d’especialistes en "dissenyar el disseny" s'ha fet evident en diferents camps on, ja sigui per la integració de noves tecnologies o per l'articulació de nous discursos, es fa necessari renovar els objectius i els procediments que orienten la investigació, l'anàlisi, la crítica o la docència. Així com la pràctica professional del disseny requereix el domini de les competències particulars de cada àmbit, també demana l'acció cultural de dissenyadors globals capaços d'actuar en diversos camps i establir dinàmiques complexes que aportin visions i criteris singulars i diferenciadors dels hàbits i les convencions establertes.

La Cultura del Disseny en la configuració del Pla d’Estudis

Els estudis universitaris de disseny a EINA es configuren partint de la formació d’un dissenyador en sentit global, per anar cap a la especialització a través de les mencions que s’ofereixen.

A partir de 2n curs es recomanen itineraris per a l’obtenció de la menció, que s’efectuarà entre 3r i 4t curs, cursant almenys 5 de les 6 optatives que configuren cada una de les mencions.

Finalment però, l’estudiant també pot optar per a no especialitzar-se o combinar diverses mencions, resultant un dissenyador amb un perfil més híbrid.

Sortides professionals

La configuració dels estudis aporta els coneixements i recursos necessaris per treballar en un ampli ventall de sectors professionals i, alhora, permet anar orientant les vocacions de l’alumnat i definint els camps més específics dels seus interessos laborals.

Àmbits professionals

Gestió cultural, patrimoni, programació d'activitats, didàctica, curadoria, anàlisi i crítica en premsa especialitzada, recerca, direcció del disseny, consultoria de disseny, project manager, gestió empresarial del disseny

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.