Grau de Disseny, menció Creació Visual

Què és la Creació Visual?

La creació visual és un espai professional, d’exploració i d’experimentació que se situa a les fronteres del disseny. És conseqüència de l’interès creixent d’aquest per les disciplines de l’art que li són properes. El professional de la creació visual pensa com un dissenyador, però transcendeix aquesta figura i desenvolupa projectes on la creació –també d’iniciativa pròpia i amb finalitats més enllà del que se’ls suposa– és un eix central. La menció ofereix un ventall d’oportunitats de sentit transversal que donen una potent visió de conjunt sobre el paper del disseny i de l’art a la societat contemporània. Els coneixements adquirits són útils tant per mirar dins de la professió com per cercar-ne els límits.

La Creació Visual en la configuració del Pla d’Estudis

Els estudis universitaris de disseny a EINA es configuren partint de la formació d’un dissenyador en sentit global, per anar cap a l’especialització a través de les mencions que s’ofereixen.

A partir de 2n curs es recomanen itineraris per a l’obtenció de la menció, que s’efectuarà entre 3r i 4t curs, cursant almenys 5 de les 6 optatives que configuren cada una de les mencions.

Finalment però, l’estudiant també pot optar per a no especialitzar-se o combinar diverses mencions, resultant un dissenyador amb un perfil més híbrid.

Sortides professionals

La configuració dels estudis aporta els coneixements i recursos necessaris per treballar en un ampli ventall de sectors professionals i, alhora, permet anar orientant les vocacions de l’alumnat i definint els camps més específics dels seus interessos laborals.

Àmbits professionals

Direcció d’art, pràctica artística contemporània, il·lustració, curadoria d’exposicions, crítica, història, recerca artística i docència. És també una bona porta d’entrada a futurs estudis o professions amb un alt grau de tecnificació com la fotografia, creació audiovisual, creació digital o animació.

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.