ARXIU

Servei d'Arxiu d'EINA

Com a centre amb més de cinquanta anys d'història, EINA conserva un important fons sobre la història de l'entitat i de la pedagogia del disseny i l'art. L'Arxiu vetlla per la conservació i difusió d'aquests fons, alhora que treballa per millorar l'eficiència administrativa i la gestió diàries.

Missió i funció

La missió del Servei d'Arxiu és la de planificar, implantar i avaluar el sistema de gestió de la documentació administrativa i d'arxiu d'EINA, així com conservar, preservar, organitzar, descriure, i fer accessible tots els fons documentals, administratius i històrics del centre.

L'objectiu del Servei d'Arxiu és esdevenir una unitat bàsica d'informació que contribueixi a millorar l'eficàcia i eficiència de la gestió administrativa, així com a difondre el patrimoni documental d'EINA, tot garantint les condicions adients per a la seva conservació i preservació.

Serveis

L'Arxiu és un servei obert a tots els estudiosos i interessats en la història de la pedagogia de l'art i el disseny i la història d'EINA. Podeu consultar el catàleg en línia de l'Arxiu històric d'EINA o informar-vos sobre la resta de serveis: consulta presencial de documents, informació i referència, préstec extraordinari de documents i reproduccions d'originals.

Arxiu Històric

Des de la seva fundació, l'any 1967, EINA ha estat alhora un centre pioner en l'ensenyament del disseny i un lloc d'innovació cultural pel qual han passat, entre alumnes i professors, nombroses personalitats de la nostra història cultural recent. Com a testimoni, l'Arxiu Històric d'EINA conserva un nombre molt notable de documents originals relacionats amb la història del centre i l'evolució del disseny i la seva pedagogia al nostre país. Aquest material valuós, format per fotografies, programes i documents administratius de l'escola, correspondència i altres materials manuscrits, fullets i reculls de premsa, serveix de font per a la recerca i es troba disponible per als investigadors.

Fons disponibles

Actualment, l'Arxiu d'EINA compta amb els fons següents:

Cronologia d'EINA

La cronologia d'EINA en línia posa a l'abast de qualsevol interessat una relació d'esdeveniments que permeten seguir el fil històric d'aquest centre pioner en l'ensenyament del disseny i de l'art a Barcelona. La cronologia resultant és fruit d'un treball de recerca ben fonamentat en la catalogació de documents de l'arxiu històric del centre i la revisió critica d'aquestes fonts. No es tracta, per tant, d'un relat institucional, sinó de la visualització d'unes informacions i dades que constitueixen connectors de diversos relats possibles. Les dades es presenten d'una manera sintètica, però també es procura afavorir la seva comprensió. D'una banda, s'estableix una relació amb els documents textuals, gràfics i fotogràfics de l'Arxiu, així com l'enllaç amb altres informacions disponibles a la Xarxa. De l'altra, s'ha volgut evitar aïllar el fil històric d'EINA, mitjançant dades del context local i internacional que es consideren significatives. Només així es dóna peu a visualitzar les transferències culturals que s'han donat i es fa evident la voluntat de contemporaneïtat amb la qual EINA es reconeix.

 

Imatges: Cartell d'EINA d'Amercia Sanchez i Alfonso Estrada (1967), Entrada a la Casa Manuel Dolcet (197-?), primera seu d'EINA (Xavier Miserachs), Cartell del Col·legi de Filosofia (1978), Cartell dels estudis d'Art (197-?) i fragment del programa de l'assignatura Teoria de la Forma impartida per Alexandre Cirici del curs 1968-69

Cartell d'EINA d'Amercia Sanchez i Alfonso Estrada Cartell d'EINA d'Amercia Sanchez i Alfonso Estrada
Entrada a la Casa Manuel Dolcet, primera seu d'EINA Entrada a la Casa Manuel Dolcet, primera seu d'EINA
Cartell del Col·legi de Filosofia Cartell del Col·legi de Filosofia
Cartell dels estudis d'Art Cartell dels estudis d'Art
Programa de l'assignatura Teoria de la forma impartida per Alexandre Cirici Programa de l'assignatura Teoria de la forma impartida per Alexandre Cirici

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.