El disseny és una professió directament associada a les dinàmiques econòmiques d’innovació i al desenvolupament creatiu i cultural d’una societat. Aquesta és la base sobre la qual EINA ha construït una estreta relació amb el seu entorn i sobre la qual s’assenten tant la política formativa com les activitats i els programes de col·laboració entre universitat i empresa que el centre promou i gestiona.
Per temàtica i per vocació, EINA cultiva la proximitat amb l’ampli teixit professional i empresarial compromès amb el disseny; i ho fa tenint presents tant els coneixements com les experiències i les actituds. L’objectiu professionalitzador dels estudis s’assoleix, doncs, per diferents vies.
D’altra banda, l’estudiant té l’oportunitat de viure experiències laborals reals i concretes, bé a través d’assignatures específiques o projectes puntuals, bé a través de la informació i la gestió facilitades pel centre (borsa de treball amb convenis de cooperació educativa universitat-empresa).
Projectes de col·laboració amb institucions i empreses
La interacció d'EINA amb el teixit empresarial i institucional facilita que es promoguin acords de col·laboració destinats a realitzar estudis o projectes puntuals. En funció de les temàtiques i els objectius, aquestes col·laboracions EINA-empresa es desenvolupen en el si mateix d'assignatures de projectes o mitjançant grups de treball puntuals, sempre amb participació destacada dels estudiants. A diferència dels encàrrecs professionals més convencionals, aquests projectes tenen un component exploratori i especulatiu propi de la transferència universitat-empresa.
EINA participa regularment en convocatòries d'esdeveniments culturals com Lluèrnia, la il·luminació nadalenca de La Pedrera, LlumBCN, el Festival Jardins de Llum de Manresa, o la il·luminació nadalenca dels comerços de Sarrià entre altres; fires com la Ventura Future o la Milan Design Week a Itàlia, All Inked Up a Canterbury i Folkestone (Regne Unit), el Design Market del FAD o el Dia del Talent dins de la Barcelona Design Week; i col·laboracions amb empreses i entitats com Andreuworld o el Reial Club de Polo de Barcelona.
Premis i concursos
EINA incentiva la participació en premis i concursos com a via perquè l'estudiant es doni a conèixer i desenvolupi un currículum propi. En les ocasions que ho requereixin, el centre s'encarregarà de la tutoria d'aquells estudiants que desenvolupin projectes per presentar a premis i concursos. En qualsevol cas l'estudiant pot gaudir de l'assessorament d'algun dels seus professors mitjançant consultes puntuals. EINA fomenta la participació en certàmens com els Glasberries Design Awards, el Jump the Gap Roca International Design Contest o el Campus Blanc, entre altres.
D’EINA a la FEINA – Jornada d’Orientació Professional
Una jornada anual adreçada als estudiants de 3r i 4t curs del Grau de Disseny, on es tracten diversos temes relacionats amb les possibilitats d’inserció en el món laboral o de continuïtat dels estudis. La jornada compta amb titulats de promocions anteriors que expliquen la seva experiència i recorregut professional.
Difusió i promoció dels estudiants
Cal destacar que el centre assumeix com una de les seves funcions la promoció dels estudiants i els graduats d'EINA. És en aquest sentit que els treballs dels estudiants es difonen a través de publicacions especialitzades, exposicions, a la secció projectes del lloc web i al Dipòsit Digital d'EINA, amb l'objectiu de facilitar la transició al mercat laboral i destacar els nivells de professionalitat i competència que han assolit.
Si ets una institució, estudi o empresa, i estàs interessada en fer un conveni de pràctiques amb l'alumnat d'EINA o bé vols fer-nos arribar una oferta de feina per a estudiants o alumni, pots contactar amb la persona que els gestiona, al formulari lateral d'aquesta mateixa pàgina.