Arxiu
El Servei d'Arxiu esdevé unitat bàsica d'informació que contribueix a millorar l'eficàcia i eficiència de la gestió administrativa. A l'Arxiu Històric es custodia i conserva la documentació que testimonia l'activitat d'EINA al llarg de la seva història, amb l'objectiu de preservar i donar accés a aquest patrimoni documental als investigadors i ciutadans interessats.
Més informació sobre els serveis i els fons que conserva l'Arxiu.
Biblioteca
La Biblioteca d'EINA té una funció de suport a la docència, a la recerca i al desenvolupament de les activitats culturals de la comunitat educativa. Gràcies al seu fons especialitzat en disseny i art contemporani, la Biblioteca d'EINA ha esdevingut un centre de referència per als estudiants, estudiosos i investigadors en aquests àmbits temàtics.
Més informació sobre els serveis i els fons de la Biblioteca.
EINA Barra de Ferro
EINA Barra de Ferro és una sala d'exposicions i activitats amb què EINA trasllada al centre de la ciutat, de manera pública, algunes de les produccions que genera com a centre formatiu de nous creadors i com a entitat interessada a contribuir a l'enriquiment de la vida cultural de la ciutat. L'espai està situat al carrer de la Barra de Ferro número 2, a prop del Museu Picasso. A més d'activitats puntuals, com ara conferències, taules rodones o presentació de llibres, la sala compta amb una programació estable d'exposicions. El programa d'exposicions i activitats es confecciona bàsicament amb les produccions, els projectes i les creacions derivats de l'activitat del centre i els seus estudiants i professorat. Les exposicions solen tenir una durada de dues o tres setmanes.
Servei d'Informàtica
El Servei d'informàtica, a més de cobrir l'actualització i el manteniment dels equips, assisteix a estudiants, professorat i personal del centre, i està a la seva disposició per resoldre dubtes o problemes tècnics relacionats amb el maquinari i el programari.
Entre els serveis oferts pel Servei d'Informàtica podeu trobar el correu electrònic institucional; connexió Wi-Fi a les dues seus; servei de reprografia amb impressores/fotocopiadores multifunció en blanc i negre i color en formats A1, A2, A3 i A4; escàners de sobretaula en format A4 i A3; i aules d'informàtica equipades amb PC, Macs i portàtils Mac.
Universitat i Empresa
El Servei Universitat i Empresa promou i gestiona les col·laboracions que s'entaulen entre el centre i el seu entorn institucional i empresarial, destinades a:
- incorporar a les activitats formatives d'EINA experiències professionals –com ara les pràctiques externes–, projectes de col·laboració i transferència amb el món empresarial, o fomentar coneixements i actituds emprenedores;
- teixir lligams entre EINA i l'entorn econòmic de manera que es faciliti la incorporació dels estudiants, i principalment dels graduats, al mercat professional.
Intercanvis internacionals
Servei de suport a la mobilitat d'estudiants i professorat a través de diversos programes i modalitats d'intercanvi com Erasmus estudiants, el programa de mobilitat d'estudiants de la UAB, Erasmus pràctiques o les estades.
Aquests programes impliquen convenis de col·laboració bilaterals d'EINA amb més de 42 importants universitats de 25 països i la possibilitat d'accedir a 335 universitats de 33 països d'arreu de món que configuren el programa d'intercanvis de la UAB.
Publicacions
El servei de publicacions és l'encarregat de l'edició de les col·leccions monogràfiques i seriades, així com del material informatiu i promocional d'EINA i de la Fundació EINA.
És també un servei de suport als grups de recerca i als ensenyaments de Grau i de màsters i postgraus que volen publicar en format imprès o digital els resultats dels seus projectes, investigacions o exposicions.
Taller de creació gràfica
El taller de creació gràfica compta amb equipament especialitzat per crear i gravar en procediments calcogràfics, litogràfics, de serigrafia i xilogràfics. Els tallers estan situats a Ciutat Vella, als locals de la seu de l'Espai Cultural EINA Barra de Ferro, i acullen les classes dels estudis del Grau en Disseny de creació gràfica i estampació, així com cursos d'iniciació i cursos avançats de postgrau. Durant el curs, el taller està obert a estudiants i professorat en horaris setmanals determinats.
Actualment, el taller està equipat amb:
- Zona de gravat: és l'espai principal on es duen a terme la majoria d'activitats docents: les sessions teòriques, les activitats de creació i el treball en planxa i, finalment, el procés d'estampació amb màquines. Es reconeixen tres zones: la zona d'estampació de serigrafia, la zona d'estampació litogràfica i la zona d'estampació calcogràfica.
- Sala d'aigua: aquesta sala dona cabuda a l'espai on es revelen, netegen i recuperen les pantalles de serigrafia. El nom prové de la utilització abundant d'aigua a pressió per desenvolupar aquestes activitats.
- Sala d'àcids: principalment constituïda per dues grans cubetes d'obra i un desguàs on es manipulen materials de revelatge. Es tracta d'un espai dotat de totes les mesures de prevenció i seguretat adequades. Totes les substàncies que es fan servir en aquest lloc no són directament abocades al desguàs, sinó que es reutilitzen i finalment, es reciclen.
- Sala fosca: sala per realitzar processos de manipulació i insolació de material fotosensible en els seus primers estadis.
- Sala de seguretat: espai per guardar materials químics, inflamables, o magatzem de substàncies mínimament tòxiques.
- Recursos materials: a més dels espais específics del taller, EINA disposa de tota una sèrie de recursos materials i maquinària específica per dur a terme les tasques docents i pràctiques.
L'adequació de les instal·lacions a la normativa, el seguiment de les normes d'ús i la vigilància i el seguiment d'indicacions del responsable de taller garanteixen la seguretat dels usuaris de l'espai mentre es desenvolupen les activitats que s'hi realitzen.
Horari de taller obert per a estudiants
- 1r semestre: Dilluns / dijous / divendres, de 10h a 14h i de 16h a 20h. Dimarts / dimecres, de 16h a 20h. Dissabte, de 10h a 14h.
- 2n semestre: Dimarts / dimecres / dijous / divendres, de 10h a 14h i de 16h a 20h. Dissabte, de 10h a 14h.
Taller de maquetes i prototips
El Taller funciona com a un espai de formació teòric/pràctic en les assignatures que requereixen eines específiques. Alhora, és un espai creatiu d'experimentació i investigació al que poden accedir estudiants i professorat per a la producció d'elements que, en el procés de disseny, requereixen maquetes i prototips, ja sigui mitjançant tècniques tradicionals o de fabricació digital.
El Taller de maquetes i prototips compta amb l'equipament següent: 3D MOJO printer, laser cutter 900x610mm, eines manuals i elèctriques, vacuum former, torn de metall i diversitat de materials, resines i silicones.
El Taller és un servei del centre que està a disposició de tota la comunitat educativa, sota el compliment de les normatives de seguretat i ús establertes i la supervisió dels responsables del taller.
L'horari de lliure accés -sempre amb assistència tècnica- per a estudiants i professorat és:
- Dilluns de 15.15h a 20h.
- Dimarts de 15.00h a 20h.
- Dimecres, dijous i divendres de 14.30h a 20h.