Grau de Disseny, menció Disseny Gràfic

Què és el Disseny Gràfic?

El disseny gràfic comunica idees i informació mitjançant codis visuals. El domini formal i comunicatiu de la imatge i de la tipografia, són clau pel disseny gràfic tant en suport físic com digital. Entendre les necessitats del projecte o encàrrec, conceptualitzar i formalitzar, formen part del procés de disseny de qualsevol grafisme. El o la professional del disseny gràfic pot desenvolupar la seva professió en els departaments de comunicació d’institucions i empreses, agències o estudis especialitzats en comunicació, editorials i publicacions periòdiques, o bé realitzant projectes de forma autònoma.

El Disseny Gràfic en la configuració del Pla d’Estudis

Els estudis universitaris de disseny a EINA es configuren partint de la formació d’un dissenyador en sentit global, per anar cap a la especialització a través de les mencions que s’ofereixen.

A partir de 2n curs es recomanen itineraris per a l’obtenció de la menció, que s’efectuarà entre 3r i 4t curs, cursant almenys 5 de les 6 optatives que configuren cada una de les mencions.

Finalment però, l’estudiant també pot optar per a no especialitzar-se o combinar diverses mencions, resultant un dissenyador amb un perfil més híbrid.

Sortides professionals

La configuració dels estudis aporta els coneixements i recursos necessaris per treballar en un ampli ventall de sectors professionals i, alhora, permet anar orientant les vocacions de l’alumnat i definint els camps més específics dels seus interessos laborals.

Àmbits professionals

Comunicació gràfica i identitat per empreses, institucions i productes, disseny editorial, direcció creativa, copywriting i naming, direcció d’art en àmbits com la publicitat o la fotografia, gràfica aplicada a l’espai, disseny d’envasos o packaging, creació tipogràfica, disseny digital d’interfícies i d’experiència d’usuari, animació i motion graphics, disseny per a mitjans audiovisuals, entre d’altres.

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.