unagenda

Entrevista a Sarah Barbuto, Laus de Bronze

Sarah Barbuto ha guanyat un Laus de Bronze, atorgat per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD), a la categoria Estudiants, amb el seu Treball Final del Màster en Disseny Gràfic 'unagenda'.

Sarah, què ha suposat per a tu rebre aquest premi?
Aquest premi ha estat un gran reconeixement a durs mesos de treball, a l'esforç i a la meva visió de l'ofici de dissenyadora gràfica. Vinc d'altres trajectòries d'estudis que no tenen a veure amb el disseny i m'he mudat a Barcelona just per estudiar aquest màster, així que rebre un Laus, a banda de fer-me molta il·lusió, transmet força i confiança per seguir aquest camí i llançar-me al món professional.

El teu projecte és una agenda diària amb data de caducitat, una metàfora visual de la fugacitat del temps. Com que està impresa en paper tèrmic, la tinta s'esvaeix deixant els fulls en blanc i visible només el que s'ha escrit. Com se t'ha acudit aquesta idea?
Des que era petita he tingut molt d'afecte a les agendes, sent aliades imprescindibles que han acompanyat els meus anys d'estudi. Quan vaig començar a treballar, vaig optar per dissenyar a mà la meva pròpia versió i així adaptar-la als meus gustos i necessitats. Alhora, he començat a nodrir cert interès en la temàtica del temps, analitzant com el gestionem i com ens hi relacionem, sent un recurs limitat que determina el nostre pas per la vida.

D'altra banda, la meva família es dedica al món de les caixes registradores i sistemes de gestió al nord d'Itàlia, així que des que recordeu he estat en contacte amb el paper tèrmic i les seves característiques úniques. En altres paraules, ho podria resumir dient que aquest projecte és producte dels meus interessos que han estat alimentats per la meva història personal, de temàtiques diferents que han trobat sota la mateixa forma, un punt en comú.

I per acabar Sarah, què significa EINA per a tu?
EINA per mi ha estat el lloc on he pogut confirmar que realment vull ser dissenyadora, motivada per professors, companys i un ambient que han estat una font d'inspiració creativa i professional.

Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto
Sarah Barbuto Sarah Barbuto