TMBLight

Manu González, Medalla ADI d’Opinió

Manu González ha guanyat la Medalla ADI d'Opinió atorgada per l'Associació de Disseny Industrial del FAD (ADI-FAD) pel seu Treball Final del Grau de Disseny TMBLight.

Manu, la Medalla ADI d'Opinió la concedeixen els socis de l'ADI-FAD. T'esperaves rebre aquest premi?

Crec que cada un ho viu de manera diferent. Per a mi, i més després de tots els problemes trobats pel camí, poder obtenir aquest reconeixement ha significat una satisfacció inexplicable. M'ha servit per valorar-me molt més com a dissenyador. En el meu cas, em sento extremadament content que hagin estat els socis de l'ADI que m'han atorgat aquesta medalla; doncs això vol dir que no només jo crec en aquesta idea, sinó que hi ha un grup molt gran de Dissenyador@s de Barcelona, ​​que també creuen en ella.

El que sí que m'agradaria comentar és que, encara que el premi me l'han donat a mi, darrere hi ha un grup molt gran de persones que, sense el seu suport i ajuda, això no hagués estat possible.

TMBLight és un nou sistema de senyalització generat a partir d'un dispositiu lumínic, que identifica les zones de major i menor ocupació de cada vagó permetent una distribució uniforme de les persones. Què és el que et va motivar a escollir la temàtica del teu projecte?

En l'actualitat, el transport públic és el futur dins i fora de les ciutats. En aquest cas, Barcelona és una de les urbs més importants del món, però, tot i això, hi ha molts errors en tots els serveis que ofereixen, fent que els seus usuaris no rebin un servei òptim. És per això que veia necessari enfocar-me en algun d'aquests problemes. En el meu cas, vaig decidir centrar-me en la problemàtica que existeix a les andanes, on els usuaris s'agrupen de forma desordenada i desproporcionada. Provocant, involuntàriament, multitud de problemes com poden ser baralles, robatoris, conflictes en les entrades i sortides dels vagons, incomoditats, sobrecàrrega d'usuaris per vagó, etc. Amb el meu sistema s'intenta, d'una manera molt clara i intuïtiva, evitar gran part d'aquestes problemàtiques.

Per a tu Manu, quin paper té EINA en el teu desenvolupament professional? 

La gent que em coneix d'una manera més propera sap que EINA, per a mi, no és una universitat més. El meu trajecte com a estudiant ha estat força complicat i gràcies a EINA, tots els problemes es van solucionar. Dic rotundament que EINA és una família on, si et deixes fer costat i aconsellar-te, aconseguiran treure el millor de tu. Tots. Des de la primera persona que et contesta un mail d'informació, passant pel conserge, fins arribar als professors, cada un d'ells fan única aquesta experiència. Fins i tot el que comento ha quedat reflectit en els premis d'aquest mateix any. Ho tinc molt clar, si hagués de tornar a decidir-me per una universitat, no me n'aniria a un altre lloc. EINA Lover's ❤

Manu González, TMBLight Manu González, TMBLight