Dröp

Paula Terra, Medalla ADI de Plata

Paula Terra, alumni d’EINA del Grau de Disseny i del Màster en Disseny gràfic, ha guanyat la Medalla ADI de Plata atorgada per l’Associació de Disseny Industrial del FAD, ADI-FAD, pel seu Treball Final del Grau (TFG) Dröp, tractament no invasiu per a la diabetis tipus 1.
 

Paula per tu, què ha significat aconseguir aquest premi?

Aquest premi suposa satisfacció a nivell personal i professional. És un reconeixement a l’esforç i a la dedicació al projecte, però també un impuls per seguir gaudint i treballant amb la mateixa il·lusió i entrega.

Significa molt més que un guardó, per a mi és una mostra de continuïtat que em permet seguir sumant una trajectòria sòlida a través de reconeixements valorats en el món del disseny. El millor premi d’aquest reconeixement, però, és el feedback que he rebut per part de persones amb diabetis i professionals de la salut, que han elogiat el producte i s’han interessat per saber si ja està materialitzat per poder-ne fer ús. Aquest és el millor premi que es pot obtenir.


Dröp és una solució mèdica formada per tres dispositius (wearable, app i ploma d'insulina) que gestiona i simplifica el tractament de la diabetis de forma senzilla, agradable i propera a l'usuari. Per què vas triar aquesta temàtica per al teu TFG?

Em resultava difícil d’entendre que els sistemes actuals que s’utilitzen per tractar la diabetis siguin tan complexos, freds i distants als usuaris, i això em va impulsar a seguir investigant per poder realitzar millores en el camp de la diabetis tipus 1, i ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que la pateixen i el seu entorn. 

La temàtica del projecte se’m va ocórrer observant la relació entre les persones amb diabetis i com maneguen les eines que utilitzen per tractar-la. Vaig analitzar les problemàtiques dels tractaments convencionals i les necessitats dels pacients amb diabetis, així com la percepció sobre l’atenció a la seva malaltia.  Això em va permetre identificar els factors que dificulten el tractament, amb la finalitat d’optimitzar les tasques que s’han de dur a terme diàriament i plantejar una solució al problema actual. 

Em va motivar, sobretot, el fet de poder desenvolupar un projecte transversal, que em permetés fusionar diferents disciplines per solucionar una problemàtica real a través del disseny en l’àmbit de la salut. 


I per últim Paula, quin paper ha tingut EINA en el teu desenvolupament professional?

Per a mi EINA ha significat un camí on he pogut constatar que el disseny és part de mi. Ha estat un recorregut multidisciplinari que m’ha aportat eines i coneixements de tots els àmbits, que a dia d’avui em permeten combinar diferents disciplines i desenvolupar projectes transversals.

EINA ha significat aprenentatge en tots els sentits, i una petita aproximació al món professional, especialment per les oportunitats que s’ofereixen als estudiants (tan en concursos, com en la oportunitat de participar a fires de disseny on es té un primer contacte amb el “món real”, on es duen a terme i es materialitzen projectes més enllà del concepte acadèmic). 

Paula Terra Paula Terra