Poética

Judit Serra, Premi Laus de Bronze

Judit Serra ha guanyat un Laus de Bronze, atorgat per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD), en la categoria Estudiants, amb el seu Treball Final del Grau de Disseny Poética

Judit, què representa per tu aquest premi?

Quan vaig acabar el Treball de Final de Grau, no sabia fins a quin punt era bo. És un projecte en el qual dediques tantes hores i poses tant esforç que és difícil valorar-lo des d’un punt de vista objectiu. El fet que el jurat dels Laus decidís premiar-lo m’ha reafirmat que és un projecte de qualitat. Per mi ha suposat començar a confiar al 100% en mi mateixa. 

Poética és un sistema visual que ofereix una interpretació gràfica de la poesia lírica. Un projecte que experimenta la connexió entre l'art i la tecnologia digital. Per què vas triar aquesta temàtica?

Des d’un principi volia fer un treball que es desmarqués dels projectes que sovint trobem en el món laboral. Un projecte que s’apropés més a un contingut artístic o especulatiu, que aportés quelcom nou i que tingués un concepte fort darrere. Aquesta va ser la meva principal motivació. 

Judit tu ara ja has acabat els teus estudis. Com has viscut el teu pas per EINA?

Per mi EINA significa una segona casa. M’enduc coneixement, molts bons moments a l’Aula 0, i sobretot amics de per vida. Crec que els meus companys han sigut el tresor més preuat que m’emporto de la universitat. De fet, gràcies a ells vaig poder acabar el Treball de Final de Grau. Agraeixo en especial a l’Ignasi Ayats, a la Marcel·la Muns i a la Maria Ros per la implicació que van tenir durant tot el procés. 

Judit Serra Judit Serra