Grau de Disseny, menció Disseny de Producte

Què és el disseny de producte?

El disseny de producte permet construir solucions que donen resposta a problemes i necessitats tant d‘usuaris com d’empreses, relacionant el producte amb l’ús, el context i el mercat.

La disciplina aplica metodologies que permeten comprendre el context d’ús i les necessitats específiques a resoldre, per a desenvolupar conceptes i formalitzar-los mitjançant l’aplicació de materials, colors, textures i acabats.

El disseny de producte respon a múltiples factors, en funció del context en què s’apliqui, com la funcionalitat, les necessitats d’ús, la interacció amb l’usuari i l’experiència associada, la seva viabilitat en el mercat, la sostenibilitat, requisits ergonòmics o el llenguatge simbòlic; actuant doncs com a eina d’innovació i aportació de valor tant pels usuaris com per les empreses.

El Disseny de Producte en la configuració del Pla d’Estudis

Els estudis universitaris de disseny a EINA es configuren partint de la formació d’un dissenyador en sentit global, per anar cap a la especialització a través de les mencions que s’ofereixen.

A partir de 2n curs es recomanen itineraris per a l’obtenció de la menció, que s’efectuarà entre 3r i 4t curs, cursant almenys 5 de les 6 optatives que configuren cada una de les mencions.

Finalment però, l’estudiant també pot optar per a no especialitzar-se o combinar diverses men-cions, resultant un dissenyador amb un perfil més híbrid.

Sortides professionals

La configuració dels estudis aporta els coneixements i recursos necessaris per treballar en un ampli ventall de sectors professionals i, alhora, permet anar orientant les vocacions de l’alumnat i definint els camps més específics dels seus interessos laborals.

Àmbits professionals

Mobiliari habitat, contract i d’espais de treball, equipament públic, productes de gran consum, electrònica i electrodomèstics, equipament domèstic, eines, il·luminació, wearables & IoT, packaging, gestió de la innovació, product management, automoció i mobilitat, sports & well-being, salut i benestar, sector infantil i joguines.

Demana informació

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.