Laboratori de captcha

Premi Indigo Awards per a Marc Menció

Marc Menció ha guanyat un or als Indigo Awards, en l’apartat Digital Tools and Utilities Category, amb el seu Treball Final del Grau de Disseny ‘Laboratori de captcha’. Aquests premis internacionals promouen la creativitat, i destaquen els projectes que són únics en el disseny gràfic, digital, mòbil, de marca i disseny per al canvi social.

‘Laboratori de Captcha’ és una exploració de com els captchas poden evolucionar fent servir les nostres habilitats humanes com a base per crear millors sistemes que siguin segurs i millorin l'experiència de l'usuari actual. Se centra en allò que ens permet interpretar i interactuar amb el nostre entorn d'una manera única: la nostra cognició i fisiologia. L'objectiu és trobar noves solucions que puguin ajudar els humans en aquesta llarga lluita contra els bots que s'acosta.

CAPTCHA és una prova de desafiament-resposta que ens separa els humans dels bots. Se'n fan més de 200 milions diàriament per mantenir la seguretat d'Internet. La propera generació de bots serà impulsada per la IA i farà que els actuals captchas quedin obsolets. Per trobar noves solucions ens hem de preguntar què és el que els bots no poden processar. Ara i en el futur.