→ Sessió informativa online 24 de febrer a les 18h
El màster en Disseny d’espais: User experience aporta els coneixements avançats necessaris per a l’exercici de la professió del disseny d’espais per dissenyar des d’una dimensió emocional, sensitiva i perceptiva, amb una dedicació específica en la generació d’experiències.
La interacció amb l’usuari és clau per qüestionar els valors convencionals del disseny d’espais, i per crear entorns amb contingut que generi en l’usuari un posicionament determinat sobre l’experiència viscuda. Amb aquest fi, el màster en Disseny d’espais proporciona les eines conceptuals, tècniques i creatives més avançades, per al desenvolupament del pensament crític, com ho són l’emoció i la percepció en l’espai, el Design Thinking aplicat a l’espai o tècniques com la sostenibilitat, l’accessibilitat i la il·luminació als espais.
El Màster en Disseny d’espais: User Experience està format per dues diplomatures de postgraus que es poden cursar de manera independent:
El màster en Disseny d’espais: User experience d’EINA compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona i del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
- Postgrau en Percepció i representació d’espais experiencials
- Postgrau en Disseny d’espais experiencials
Guia docent 2020-2021 (en castellà)
Modalitat: Aquest curs s'ofereix en modalitat semipresencial.
El màster en Disseny d'Espais: User Experience té per objectiu fonamental formar professionals en el camp específic del disseny d’espais i adaptar els coneixements tècnics i creatius als diversos àmbits d’actuació: espais comercials, residencials, de treball, efímers, escenografia, o nous conceptes d'espai.
Pretén professionalitzar una activitat fortament lligada a altres disciplines i mancada de formació rigorosa en la nostra àrea geogràfica, així com completar la formació dels perfils de dissenyador, arquitecte i arquitecte tècnic.
És fonamental que l’estudiant aprengui a donar valor a les noves tecnologies en el condicionament de l’espai físic, a més d’assimilar els valors crítics socials i culturals emergents que es troben en la base dels criteris d’implantació mitjançant les disciplines que els articulen: ergonomia, ecologia, economia, sociologia, antropologia i les seves incidències i repercussions en la projecció.
Disseny d’espais interiors i exteriors: disseny d’espais domèstics i comercial, rehabilitació, adequació d'espais de treball i d'oficines, espais públics i jardins, disseny d'esdeveniments i d'espais efímers, estands, disseny de sistemes per a locals comercials de cadenes i franquícies, disseny d'exposicions, aparadorisme. Direcció i gestió d’obres.
Es consideren adients les candidatures procedents de: Graduat Superiors en Disseny, Arquitectura i Arquitectura tècnica, Escenografia o d’altres titulacions o formacions sempre que tinguin experiència o vinculació amb les disciplines del disseny en general i del disseny d’espais en particular.
Es recomana tenir coneixements bàsics de representació, en especial de dibuix i delineació digital.
Per accedir al màster es requereixen coneixements i/o experiència bàsica en arquitectura, disseny d’espais o afins, representació d’espais amb programari especialitzat.
Mòdul 1 – Emoció i percepció en l’espai
Reflexió al voltant de les repercussions que l'emoció i la percepció tenen en l'espai. Anàlisi de la temàtica del projecte i de les eines per generar un concepte. Estudi dels diferents tipus d'espais que han existit en la història contemporània del disseny d'espais. Estudi de la preexistència del lloc com a essència del concepte de la nova intervenció.
El mòdul està constituït per les següents assignatures:
Mòdul 2 – Design thinking aplicat a l’espai
Millora de les estratègies d'ús de les eines de dibuix per a la representació de projectes. Introducció a les tècniques fotogràfiques i a la percepció de la llum per a una òptima visualització de l'experiència del lloc. Estudi de les eines de representació gràfiques que poden usar-se en el disseny d'espais.
El mòdul està constituït per les següents assignatures:
Mòdul 3 – Tècniques en el disseny d’espais
Estudi de les tècniques en disseny d'espais relacionades amb la sostenibilitat, la il·luminació i l'accessibilitat. Anàlisi de les característiques del disseny biofílic i com la naturalesa repercuteix en la generació de l'espai. Fonaments de la llum i el color i aplicació a l'espai. Comportament, propietats, funcions i tipologies.
Factors i necessitats ergonòmiques. L'usuari i la seva relació física amb l'espai. Criteris d'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda.
El mòdul està constituït per les següents assignatures:
Mòdul 4 – L’experiència com a creadora d’identitat
Comprensió dels espais en què la identitat és preeminent, com ara els espais culturals, les àrees d'espera i pas, i els espais domèstics i turístics vinculats a la residència.
Cultural Spaces. Disseny d’espais de coneixement.
Mòdul 5 – Prestació de serveis comercials
Workshops d'espais on es realitzen Prestacions de Serveis Comercials. Workshops d'espais de venda a el públic, de restauració i d'espais d'oci, en què entra en joc el factor del temps lliure.
- De la idea al concepte d’experiències.
- Evolució de la percepció de l’espai: ss. XIX-XXI.
- Les “preexistèncias ambientals”. Vincle entre usuari i lloc.
- Optimització de les eines avançades de representació.
- Fotografia de l’espai. Visualització de l’experiència
- Gràfica aplicada a l’espai. Comunicació de la identitat del projecte.
- Sostenibilitat i disseny biofílic. Naturalesa i nous materials.
- Il·luminació. Repercussió de la llum en la percepció de l’espai.
- Accessibilitat. Generació d’experiència a través de l’ergonomia.
- Waiting Areas. Sinergies entre espai i temps.
- Residential Design. L’experiència del client en l’espai privat.
- Requisits d’accés: Disseny d’espais, Arquitectura, Arquitectura Tècnica
Mòdul 6 - Entorn formatiu i professional
Workshops d'espais implicats amb l'entorn formatiu i professional. Workshop de pensament i reflexió sobre les necessitats que tenen els espais dedicats a l'educació, en funció de les seves metodologies pedagògiques. Workshop d'espais de treball, en els quals l'armonia, el disseny i l'ergonomia juguen papers referencials. Workshop d'espais de treball, en els quals l'armonia, el disseny i l'ergonomia juguen papers referencials.
- Retail Design. L’usuari com a subjecte del procés de venta.
- Feeding Design. Espais de restauración.
- Leisure Design. La vivència de l’oci en l’espai.
Mòdul 7 – Treball Final de Màster (TFM)
Desenvolupament d’un treball de disseny d’espais de forma autònoma i a partir d’interessos personals. Compta també amb un taller de creació narrativa i un taller de Comunicació.
- Educational Spaces. Desenvolupament d’espais educatius.
- Work Spaces. Treballar en armonia.
- Health and Wellbeing Design. Generació de benestar a través de l’experiència.
Per inscriure’t a aquest estudi, cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius.
Per fer-ho, cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has de realitzar la sol·licitud de registre.
Després has d’accedir a la plataforma d’inscripció i adjuntar la documentació d’accés (màxim 2MB per arxiu):
- Currículum
- Book/Portfoli
- Títol universitari(*)
- Certificat acadèmic
- DNI/Passaport
- Foto carnet
(*) Per Diplomatures de Postgrau, si no disposes de la titulació universitària requerida o s’està tramitant, pots adjuntar degudament complimentada la següent Declaració de no disponibilitat de titulació.
Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus(a)eina.cat.
Opció pagament únic:
- 100% en el moment de l'acceptació amb un 3% descompte del preu total, sempre que es realitzi un mes abans de l'inici del curs.
Opció de pagament fraccionat:
- 40%: en el moment de l'acceptació
- 30%: a l’inici del curs
- 30%: tres mesos després de l'inici del curs
Més detall a l’apartat de secretaria.
- Email: postgraus(a)eina.cat
- Telèfon: +34 93 203 09 23
- Instagram: @masterde_eina
- Sol·licita una entrevista personalitzada a postgraus(a)eina.cat








