Raúl Oliva

Raúl Oliva

Docència

És professor de les assignatures Introducció al projecte de disseny, i de Física aplicada al disseny (des 2009-2010) de primer curs de Grau de Disseny, a EINA, on imparteix classes des del curs 2003-2004. És professor també (des 2011-2012) en el Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i del Patrimoni de la Universitat Autònoma de Barcelona, i (des 2014-2015) en el Màster de Diseño de Interiores y Gestión del Proyecto de la Universitat de Sevilla.

Activitat professional / Recerca

Treballa per compte propi en el seu Estudi d'Arquitectura i Interiorisme Raúl Oliva Arquitectos, per tot el territori nacional, realitzant projectes d'edificació i urbanisme.

Va ser fundador de l'Estudi d'Arquitectura i Disseny tres arquitectes associats, (Barcelona, 2004), on després de la carrera va començar la seva activitat professional compaginant amb la seva tasca com a docent i amb col·laboracions continuades amb eminents Estudis d'Arquitectura com Archi21, Tribobes, FFPV Arquitectura, Jaume Avellaneda Arquitecte...

Ha assistit com a ponent a nombrosos congressos d'Arquitectura entre els quals es pot destacar:

 • V Congrés DOCOMOMO Ibèric / simposi internacional sobre el GATCPAC i el seu temps, política, cultura i arquitectura als anys trenta, (Barcelona, 2005)
 • XIX Congreso Nacional de Ética, Economía y Dirección (EBEN – España) / “TRANSFORMAR EL MUNDO·HUMANIZAR LA TECNICA”, Ética, Responsabilidad Social e Innovación, (Barcelona, 2011)
 • Design History Society Annual Conference 2011: Barcelona / “Design Activism and Social Change”, (Barcelona, 2011)

En el marc de la representació gràfica ha realitzat nombrosos encàrrecs entre els quals destaca la Imatge artística digital “L'Esplendor de la Pedrera ”, encàrrec realitzat per la Fundació Caixa Catalunya, Obra Soci-Cultural, amb motiu de l'Exposició "L'Esplendor de les Ruïnes" que va tenir lloc a l'edifici de La Pedrera, (Barcelona, 2005). I el projecte de crítica arquitectònica “Arquizofrènia. Projecció Ruïnosa de l'Arquitectura contemporània de Barcelona”, que comprenia d'una sèrie limitada de làmines d'edificis emblemàtics de la ciutat en estat realista de ruïna, al costat d'una publicació en format llibre on s'assentava el cos teòric del treball (Barcelona, 2014).

Publicacions

 • OLIVA, R. “... Sobre el procés mental de Re-Presentació artística ...”. Revista del Departament d'Història, Teoria i Composició Arquitectòniques de la ETSA de Barcelona, 2005. Extracte de la conferència realitzada en el Seminari: "El Museu Ideal" al Màster Oficial de Doctorat Europeu del Departament d'Història, Teoria i Composició de l'Arquitectura a la ETSA de Barcelona, UPC.
 • “Environment. Diseño de Interiores”. OLIVA, R. “Teoría sobre los avances tecnológicos en representación gráfica: su influencia en el proceso de diseño”. Sendemà Editorial. Valencia 2012.
 • OLIVA, R. “Arquizofrènia. Projecció Ruïnosa de l'Arquitectura contemporània de Barcelona”. Barcelona 2014.
 • PUJADAS, A. “Kitsch Barcelona” (Participació). Ajuntament de Barcelona. Barcelona 2016.
 • “La Maleta de Porbou”. Núm. 18 de Juliol-Agost de 2016, OLIVA, R. “La Huella Digital en la Arquitectura”. Galaxia Gutenberg. Barcelona 2016.

Obra

Per mitjà de l'Estudi d'Arquitectura i Interiorisme RaúlOlivaArquitecto S.L.:

 • Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres per a l'habitatge unifamiliar aïllat “Antonio i Pilar, homenatjant a Mies ”, a Cañete la Real, MÀLAGA, 2009.
 • Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres per a l'habitatge unifamiliar “Black & White ”, a Vélez Rubio, ALMERÍA, 2012.
 • Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres per a l'hotel rural “MUNDÓBRIGA”, a Munébrega, ZARAGOZA, 2013.
 • Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres per a l'habitatge unifamiliar “C&C ”, a Canet de Mar, BARCELONA, 2015.
 • Modificació del Pla especial urbanístic "Mas Bach ", per a les Cellers d'elaboració de vins Clos Barenys de JM Bach i Fills D.O. Tarragona, i Redacció del Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres, per la sala de celebracions La Toscana, a Vila-seca, TARRAGONA, 2016.
 • Projecte Bàsic, projecte d'Execució i Direcció d'Obres per a un hotel de 5 habitacions de luxe situat al nucli històric de Montblanc, TARRAGONA, 2016.