Tània Costa

Tània Costa

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i doctora en BBAA (2002) per la mateixa UB. Ha obtingut l’acreditació com a Professora lectora de l’AQU (Agència per a la Qualitat del sistema Universitari de Catalunya) el 2008.

Docència

Com a PDI, Personal Docent Investigador, actualment imparteix docència a dedicació complerta al Grau de disseny d’EINA, a les assignatures Color i Volum, de 1er curs, i Últimes tendències del disseny i de l’art, de 3er curs. Anteriorment ha estat professora de Grau d’Equipament domèstic, Teoria de la imatge i la comunicació, Maquetes i prototips, Taller d’arts visuals i Introducció al projecte de disseny a EINA, i d’assignatures de Teoria de l’art contemporani i d’Estètica digital en altres universitats de disseny.

És docent del EEES Máster Universitari de recerca en art i disseny d’EINA i UAB, des de la primera edició del mateix, en els mòduls Disseny contemporani, Art contemporani, Investigació artística i Treball Final de Máster.

Anteriorment ha estat docent d’assignatures d’Art contemporani, Teoria de l’art i Estètica digital en els màsters: Master en arte actual: Análisis y gestión. IL3, Universidad de Barcelona (2007-2011), Master en comisariado y Prácticas Culturales en Arte y Nuevos Medios, MECAD, Universidad Ramón Llull (2007-2010), Master en interactivos, MECAD, Universidad Ramón Llull (2007-2010), Master Creación de proyectos de exposición: comisariado y edición, EINA-Universitat Autònoma de Barcelona (2007-2008).

Recerca en curs

 • Coordinadora d’especialitats del EEES Máster Universitari de recerca en art i disseny d’EINA i UAB.
 • Investigadora del Proyecto MINECO FFI2015-64138-P, La Generación De Conocimiento en La Investigación Artística: Hacia Una Explicación Alternativa. Un Punto De Encuentro Entre Filosofía, Arte y Diseño.
 • Investigadora del Grup d’Investigació en Estètica i Teoria de las Arts, GRETA, Grup Consolidat de la Generalitat de Catalunya, SGR-360, Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Co-coordinadora del Grup d'Estètica Aplicada a la Recerca en Art i Disseny, GEARAD, Grup de doctorat del Programa de Filosofia de la UAB.
 • Coordinadora del Grup de Recerca d’EINA Disseny per a la innovació social. Art y disseny en/per a la transició
 • Co-coordinadora del Grup de Recerca d’EINA Processos de disseny. Pràctiques avançades en art i disseny.
 • Co-coordinadora d’EDIVI, Xarxa de centres d’ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat.
 • Membre del Program Committee (PC) of the International Conference on Higher Education Advances HEAD, Valencia, Spain.
 • Membre del Comitè Editorial de Cuestión de diseño, Revista de Investigación editada y publicada por la Universidad Autónoma Metropolitana, Unidad Azcapotzalco, División de Ciencias y Artes para el Diseño (CyAD).

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents/representatives)

Activitats de recerca

(Només es llisten les 5 més recents/representatives)

 • Coordinadora de la sessió de presentacions de comunicacions i de la taula rodona sobre Recerca i transferència en el procés de transformació dels barris. NEXES -Jornades. Barris i pràctiques artístiques. Art, disseny i territori des de la investigació i l'acció. IDensitat, Fabra i Coats, 30 juny-1 juliol 2018.
 • Co-editora i coordinadora del volum 2 de la revista Journal of Design Processes, publicada per el grup d’investigació Design Processes. Advanced practices in design and art, EINA, centre Universitari de disseny i art adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Coordinadora del simposi Southern Perspectives on Transition Design, EINA-Universitat Autònoma de Barcelona. Activitat programada en la Barcelona Design Week del Museu del disseny de Barcelona; y Seminari del programa de doctorat de la Facultat de Filosofia de la UAB, 8 y 9 de juny de 2017.
 • Co-coordinació del Workshop en estètica gustatoria, MURAD, Máster Universitari de Recerca en Art i Disseny, EINA-UAB, 30-31 març 2016.
 • Coordinadora de les Jornades de debat: Disseny per a la transició i ciutat. Estudiants de 3er curs del Grau en Disseny d’EINA i públic. Jornades de portes obertes d’EINA. Grup d’Investigació Design Processes, EINA. 23.04.2015.

Participa habitualment en congressos, presentacions i taules rodones vinculats a temes de Disseny per a la innovació social, Transition Design, Art i Disseny contextuals/relacionals, Disseny emergent, Art contemporani, Teoria del disseny i de l’art, Investigació artística i de disseny.

En l’exercici de la docència ha coordinat diversos projectes expositius (Fundació Tàpies, Centre d’art Can Castells, Espai cultural Barra de Ferro, Lluèrnia, Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona...). Abans de dedicar-se a la docència i la recerca, va treballar com a directora d’art per cinema i teatre, i com a dissenyadora a l’estudi del dissenyador industrial Diego Fortunato.