Emboscada #1: Sergi Aguilar

Dos projectes d’einaidea, finalistes als Premis ACCA 40!

Dos projectes d’einaidea són finalistes dels Premis de l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA): Aurèlia Muñoz. Taller aeri en la categoria de ‘Comissariat d'Art de Caire Històric’ i Emboscades en la categoria de ‘Projectes i iniciatives artístiques’, que s’atorguen el proper 20 de març a l’auditori Meier del MACBA.

Prenent com a base les obres d’Aurèlia Muñoz de la col·lecció de tapís i art tèxtil de l’Ajuntament de Sant Cugat, així com una selecció d’elements de l’arxiu personal de l’artista, Aurèlia Muñoz. Taller aeri, es planteja més que com una exposició usual, com a un espai en constant activació i redefinició. La mostra va estar oberta de l’11 de març de 2023 al 18 de febrer de 2024 al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani de Sant Cugat del Vallès.

Marcant la conclusió de l'exposició, així com del cicle d'intervencions artístiques que ha acompanyat Aurèlia Muñoz. Taller aerieinaidea va presentar el 15 de febrer el llibre que recull els processos, xerrades, investigacions, relacions i intuïcions que ha suscitat el treball sobre l'obra d'aquesta l'artista, en estret diàleg i complicitat amb l'Arxiu Aurèlia Muñoz.

Emboscades és un programa d’intervencions artístiques conduït des de la plataforma einaidea en diàleg amb l'artista Jordi Colomer, que va començar el 2021 amb les obres de les instal·lacions d’Eina Bosc. La vocació d'aquest projecte, amb les intervencions de notables agents creatius, és la d'explorar els espais, les estructures, el passat irresolt o oblidat, i a la vegada generar idees, objectes i estratègies aplicables tant en temps real com en les fases conseqüents de la construcció i posada en marxa d’Eina Bosc.

→ Emboscada #1: Sergi Aguilar / Maig 2021
→ Emboscada #2: Marc Vives / Setembre 2021
→ Emboscada #3: Julia Spínola / Novembre 2021
→ Emboscada #4: Sociedad 0 / Abril 2022
→ Emboscada #5: Pep Vidal / Maig 2022
→ Emboscada #6: MAIO Architects / Febrer 2023
→ Emboscada #7: Rosa Tharrats / Setembre 2023
→ Emboscada #8: Francesc Ruiz / Setembre 2023
Emboscada #9: Jorge Satorre / Novembre 2023
Emboscada #10: Pauline Fondevila / Febrer 2024

Imatge de portada: Emboscada #1: Sergi Aguilar. Foto: Natàlia Cornudella.

Aurèlia MuñozImatge: Aurèlia Muñoz. Taller aeri. Foto: Eva Carasol.