Pauline Fondevila, Sin título (P. y sus libros) vista del CCPE Rosario, 2022. Foto: Giulia Antonelli

Emboscada #10: Pauline Fondevila

einaidea convoca L'escola de la nit, un projecte de l'artista Pauline Fondevila que es desenvoluparà en el marc de les Emboscades a EINA Bosc entre els dies 5 i 10 de febrer de 2024. Partint d'una recerca sobre allò residual, marginal o furtiu com a llocs generatius de coneixement, l'Emboscada #10 vol posar en marxa un procés de fabulació, construcció col·lectiva i programació d'esdeveniments i aprenentatges nocturns. Prenent com a escenari l'entorn de Bosc, L'escola de la nit planteja la fabricació física i mental d'una contra-escola alimentada pels referents, fantasies i fantasmes de lxs participants que en seran constructorxs, programadoxs, alumnxs, arquitectxs i paletes en el lapse d'una setmana.

El taller vol abordar dicotomies entre el latent i l'explícit, l'efímer i l'inesborrable, els cicles del somni i d'activitat social, per donar lloc a una infraestructura pedagògica que serà també refugi imaginari i tangible, on lxs integrants del grup esdevenen alhora creadorxs de programes, directorxs i profesorxs. Les activitats que es plantejaran podran anar des de la il·luminació a la hipnosi, la pintura nocturna a la dansa, la comunicació paranormal a la cuina o la construcció d'un cineclub o una biblioteca de fanzines.

El taller tindrà lloc entre el 5 i el 9 de febrer a EINA Bosc, cada dia a partir de les 17:30h, amb un sopar i presentació el dissabte, 10 de febrer a partir de les 20h. Si estàs interesadx a participar, envia una petita nota de motivació i/o portfolio/documentació sobre la teva pràctica a einaidea@eina.cat fins l'1 de febrer. 

Pauline Fondevila (1972, Le Havre) és artista visual, escriptora, curadora, educadora i música francesa radicada a Argentina. Va estudiar lletres i arts plàstiques a Rouen, París, Le Havre i Lyon, i va ser artista resident a Hangar (2004-2006, Barcelona) i a casa Veïna (2012, Ciutat de Mèxic). El seu treball es desenvolupa entre diversos territoris geogràfics, lingüístics i artístics, i involucra sempre el dibuix i la paraula posant també en ressonància múltiples referències que inclouen les arts plàstiques, la música, la literatura, el còmic, moviments revolucionaris i cultura alternativa. Fondevila és integrant de la banda Perro Fantasma (Perro Fantasma, 2017 i Corazón y Alma, 2020) i ha publicat dues novel·les breus amb l'editorial Iván Rosado, Una casa y un tambor (2015) i Cinco días en Colón (2018). Des del 2020, cura el cicle de mostres Explorar el Azar al Bon Scott Bar (Rosario). La seva obra ha estat exposada al Palais de Tòquio (París), MUSAC (Lyon), Momentum X (Biennal dels països Nòrdics, Noruega), Casal Solleric (Palma), el Museu Modern de Buenos Aires, Biennal SUD, entre altres. Actualment, Fondevila es troba prepara Dibujar en un mundo malo en col·laboració amb Samuel Labadie a etHALL(L'Hospitalet de Llobregat). El seu projecte La Escuela de la Noche ha estat recentment exposat com a mostra individual (2023, Galeria Diego Obligado).


Activitat realitzada amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Deporte

Imatge: Pauline Fondevila, Sin título (P. y sus libros) vista del CCPE Rosario, 2022. Foto: Giulia Antonelli

Informació

Inscripció: petita nota de motivació i/o portfoli abans de l'1 de febrer a einaidea@eina.cat 


Dates del taller: dilluns, 5 de febrer – divendres, 9 de febrer del 2024, 17:30h–
Data de presentació pública: dissabte, 10 de febrer del 2024, 20:00–

Lloc: EINA Bosc, Carrer del Bosc 2, 08017, Barcelona