Aurèlia Muñoz, Estel ancorat (projecte), c. 1974 © Arxiu Aurèlia Muñoz. Fotografia: Josep Ventosa

Aurèlia Muñoz. Taller aeri

Prenent com a base les obres d’Aurèlia Muñoz de la col·lecció de tapís i art tèxtil de l’Ajuntament de Sant Cugat, així com una selecció d’elements de l’arxiu personal de l’artista, Aurèlia Muñoz. Taller aeri es planteja més que com una exposició usual, com un espai en constant activació i redefinició. Les obres presentades a les sales serviran com a vectors de les qüestions clau que Aurèlia Muñoz va abordar al llarg de la seva pràctica, desbordant l’àmbit textil en múltiples direccions i aportant lectures alternatives a la interpretació canònica que s’ha fet d’aquesta artista durant dècades, així com incidint en el potencial de la seva obra per abordar el pensament estètic contemporani i les seves ecologies. La pràctica d’Aurèlia Muñoz no es presentarà, doncs, com a "art tèxtil": més aviat prendrà les fibres tèxtils com a possible vehicle, però no únic, d’una reflexió entorn a temes que seran mòbils, aeris, delicats i intensos.

Al llarg dels mesos que durarà la mostra, el projecte anirà traçant un recorregut de la mà d’altres artistes contemporànies, col·laboradors i còmplices, que seran convidades a elaborar i desbordar conceptes clau: de l’ens al nus, del somni a l’aire, de l'anemone al quipu. I això, en col·laboració amb diversos públics, estudiants i ciutadanxs. La idea serà elaborar col·lectivament un nou mapa conceptual, i amb ell un nou teixit de relacions entorn la pràctica d’Aurèlia Muñoz, redefinint la seva inscripció i significació en el moment present i les seves urgències. Al final de la mostra, una publicació serà presentada en el marc de la mateixa exposció, concloent el seu cicle de tallers i transferint al llibre — format aeri i alat, amb gran capactitat migratoria — els poders d’activació del Taller aeri.

Aurèlia Muñoz, Espai interior (projecte). 1978 (esquerra) Aurèlia Muñoz, Tensió d'un element I, II, III. 1976 (dreta) © Arxiu Aurèlia Muñoz. Aurèlia Muñoz, Espai interior (projecte). 1978 (esquerra) Aurèlia Muñoz, Tensió d'un element I, II, III. 1976 (dreta) © Arxiu Aurèlia Muñoz.

Informació

Març 2023 - Gener 2024 

Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani, Sant Cugat