Natalia Cornudella, Emboscada #6 (fragment)

Emboscada #6: MAIO Architects

Per a l’Emboscada #6, MAIO va formular un taller intensiu que durant una setmana va unir a un grup excepcional de participants: artistes, arquitectes, dissenyadores, estudiants i investigadores, provenint tant d'EINA com d'altres universitats i comunitats creatives de Barcelona. Integrant performance i arquitectura especulativa, experimentació coral i celebració, el projecte de MAIO plantejava el desenvolupament d'una construcció efímera com a intervenció site-specific per a EINA Bosc.

Sota la premissa de From A to B/De A a B/D’A a B, les participants van formar part d'un procés d'investigació i conceptualització col·lectiva per tal de connectar l'edifici d'EINA Bosc amb un terreny baldí contigu a l'edifici; una servitud de pas ocupada per vegetació i esfondralls. A través d'aquest „tercer paisatge“ i la seva malesa, es pot arribar caminant des de Bosc a l'antiga Casa Dolcet, on es va fundar EINA el 1967. Activant un espai simptomàtic i fràgil, però també essencial en la realitat topogràfica de Bosc, l’Emboscada de MAIO plantejava un exercici d'imaginació arquitectònica sobre l'accessibilitat i el creuar límits, però també sobre el joc i la ficció performativa en el paisatge antropocènic. El resultat va ser un salt; o també, el que Guillermo López —l’integrant de MAIO va seguir el taller de més a prop —va definir com a „el disseny d'un instant“.

MAIO és un estudi d’arquitectura amb una pràctica que aborda sistemes espacials que permeten la variació i el canvi a través del temps. Els projectes de MAIO integren la complexitat canviant de la vida quotidiana, a la vegada que ofereixen una resposta arquitectònica resistent, compromesa i clara. Cada integrant de MAIO combina activitats professionals amb acadèmiques, d’investigació i editorials. Han estat responsables de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme (2011-16), i actualment imparteixen classes a Columbia GSAPP (Nova York), o la Architectural Association (Londres), entre d’altres.


Activitat realitzada amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Deporte.

Informació

Dates de taller obert: dilluns, 30 de gener - divendres, 4 de febrer de 2023
Data de presentació: dissabte, 4 de febrer de 2023
Lloc: EINA Bosc - Carrer del Bosc, 2, 08017 Barcelona


INSCRIPCIONS TANCADES
Inscripció: Enviar una breu nota de motivació (i portfoli, en cas de no ser estudiant d'EINA) a einaidea@eina.cat. Places limitades. 

Preu:
· Gratuït per a estudiants d'EINA  
· 175€ per a públic general (20% de descompte a alumni de grau, màsters i postgraus)