→ Sessió informativa 20 de febrer a les 18h. Accés a la sessió 10 minuts abans de l’hora d’inici
El màster en Disseny Gràfic d’EINA tracta les especificitats del disseny per a la conceptualització, la planificació, la gestió de recursos i la direcció de projectes tant en l’àmbit de la del disseny imprès com el digital i online.
→ Del 2 d'octubre de 2023 al 6 de juny de 2024. Presentació de treballs finals de màster del 4 al 15 de setembre de 2024
→ De dilluns a dijous, de 16h a 20h
→ Presencial - 60 ECTS
→ 9.300 €
Aquest màster està format per dues diplomatures de postgrau que també es poden cursar de manera independent:
- Diplomatura de postgrau en disseny d'elements gràfics (30 ECTS)
- Diplomatura de postgrau en disseny web (30 ECTS)
El Màster té una orientació professionalitzadora que completa la formació de les titulacions (de Grau i Graduat superior i Graduat en disseny) generalistes així com la d’aquells estudiants que han cursat alguna especialització, itinerari o menció de disseny diferent a la de gràfic (disseny d’espais, disseny de producte, disseny de moda o tèxtil). Els continguts del Màster també van dirigits a aquells professionals que fan un ús intensiu d’aplicacions de disseny gràfic i tenen necessitat de participar activament en els processos de formalització, gestió i/o producció de projectes. En aquest sentit el Màster dota de competència professional en les diferents tasques de responsabilitat dels processos de disseny gràfic, ja sigui des del treball autònom com integrat en agències i estudis que ofereixen serveis de disseny gràfic, com també, en els departaments de disseny gràfic d’empreses i institucions.
- Comunicació gràfica i identitat visual per a empreses, institucions i productes.
- Direcció d'art en àmbits com la publicitat o la fotografia, entre d'altres.
- Disseny i maquetació editorial.
- Direcció creativa.
- Gestió i producció de processos de disseny gràfic.
- Disseny gràfic aplicat a l'espai.
- Disseny gràfic aplicat a l'objecte (packaging).
- Publicació digital web, d’interfícies i d’experiència d'usuari.
- Programació de vídeo digital, animació i motion graphics.
Mòdul: Recursos de disseny gràfic
9 ECTS
-
Tipografia
L'assignatura és una formació intensiva en els aspectes teòrics i pràctics de la tipografia, la gestió de la qual resulta imprescindible per a desenvolupar projectes de disseny gràfic professionals avui dia. Els continguts teòrics van acompanyats d'exercicis i projectes autònoms on l'estudiant posa en pràctica, investiga i experimenta amb els aspectes impartits a classe. -
Recursos Informàtics
Familiarització amb l’ús del software (Illustrator, InDesign i Photoshop) propi del procés de disseny i producció gràfica.
Es proposaran fórmules d'automatització de correccions i modificacions, optimització de la formalització de conceptes i l'execució d'originals.
Mòdul: Gestió i producció en el procés de disseny gràfic
9 ECTS
-
Producció Gràfica
Estudi dels suports, processos i tècniques d’impressió, i aprenentatge de la preparació d’originals per a ser reproduïts. Coneixement de la relació professional que hi ha entre el dissenyador gràfic i l’impressor.L'objectiu de l'assignatura és entendre i conèixer la relació professional que hi ha entre el i la professional del disseny gràfic i la impremta, així com cadascuna de les parts que integren el procés gràfic, des que la idea pren forma fins que es lliura al seu destí final.
-
Anàlisi i gestió de projectes de disseny gràfic
L'assignatura treballa l'anàlisi de processos que ajuden a dirigir un estudi de disseny gràfic.
L'objectiu principal és que l'estudiant es familiaritzi amb l'ofici de dissenyar. Per a fer-ho haurà d'aprendre les eines necessàries per poder desenvolupar projectes de disseny gràfic, tant en el marc del treball professional autònom com en el d'organitzacions empresarials o institucionals.
Mòdul: Projectes de disseny gràfic
9 ECTS
-
Projectes d’aplicacions gràfiques
L'objectiu de l'assignatura és l'exploració, a través de les eines pròpies del disseny gràfic, i la posterior creació d'un conjunt d'elements coordinats que identificaran un “tema” que es presentarà a classe. L'assignatura és 100% pràctica i desafiadora per a l'alumnat perquè haurà d'enfrontar-se a la dissecció gràfica dels valors del “tema” per a treballar-los per separat, aconseguint solucions pràcticament experimentals, i focalitzades absolutament en el concepte i funcionalitat de la solució. -
Projectes d’identitat gràfica
L'assignatura té com a objectiu observar el context i sentit de la identitat gràfica i visual, les tendències actuals i la percepció per part de públic. Es realitzarà un projecte per explorar els elements que componen un logotip, així com les diferents tècniques i etapes de disseny en la creació d'una marca.Es realitzarà un projecte, principalment orientat a les persones, qüestionant diversos aspectes com la utilitat de la marca, la dicotomia funció versus estètica, o l'actitud personal cap a la creació o cap als usuaris. S'utilitza una metodologia bàsica per a sintetitzar els resultats del procés de disseny.
Mòdul: Fonaments del disseny web
9 ECTS
- Service Design and User Experience. Aplicació de les metodologies del disseny centrat en l’usuari per entendre les necessitats i el procés de disseny d’un projecte web amb l’objectiu d’obtenir una proposta d’estructura i dur a terme el prototipatge de baixa definició.
- Disseny inclusiu. Aprendre la importància de l’aplicació dels principis del disseny universal i com aplicar-los a l’àmbit específic de la web.
- Sostenibilitat i ètica web. Aspectes a tenir en compte a l’hora de plantejar un disseny web sostenible i èticament responsable.
- Disseny i prototipatge de projectes web. Sessions destinades a la creació d’un projecte web, des del coneixement de totes aquelles característiques específiques del mitjà, la creació de la proposta gràfica a l’obtenció d’un prototip interactiu navegable.
- Recursos informàtics pel disseny i prototipatge web. Aprendre les eines informàtiques necessàries per crear la maqueta gràfica i el prototip web.
Mòdul: Projectes d'expressió i experimentació
9 ECTS
- Disseny i comunicació de projectes avançats. Elaboració d’un projecte web que explori el potencial dels recursos que ofereix la web (àudio, vídeo, interaccions complexes etc). Es treballarà amb alguna de les metodologies més habituals (Agile) i fent èmfasi en els recursos i estratègies disponibles per comunicar el disseny.
- Narrativa i Storytelling. Conèixer i entendre els recursos que ens permeten narrar en el mitjà digital.
- Motion graphics. L'assignatura ajuda a comprendre la importància del vídeo en disseny web i adquirir competències bàsiques per a planificar i realitzar una peça de vídeo digital, mitjançant el coneixement dels principis bàsics d'animació i software per dur a terme projectes de vídeo amb Adobe After Effects.
Mòdul: Producció web
9 ECTS
- Introducció a la Programació. Introducció a la programació per permetre al dissenyador/a conèixer la complexitat dels projectes per poder fer un bon plantejament, aconseguir una comunicació fluida i treure el màxim profit de les possibilitats tècniques. Es rebran amplis coneixements d'html/css i alguns casos pràctics de javascript, per dotar als dissenyadors/es d'eines suficients per confeccionar i maquetar els seus propis dissenys en html i css plans.
- Site Building. L’objectiu és que els alumnes coneguin i es familiaritzin els sistemes de gestió de continguts (CMS) fent èmfasi en el seu funcionament intern, que els permetrà plantejar el disseny de manera que la integració sigui eficient.
- SEO. Conèixer la manera de funcionar dels cercadors web per poder optimitzar la proposta d’estructura i disseny web per afavorir un bon posicionament en cercadors.
- Infografia i visualització de dades. Aprendre els recursos i estratègies per mostrar de manera gràfica conjunts de dades complexos.
Mòdul: Treball final de Màster
6 ECTS
- Projecte final de màster
Si vols inscriure't a aquest programa, és necessari que ens facilitis les teves dades emplenant aquest formulari. A continuació ens posarem en contacte amb tu per a explicar-te els passos a seguir.
La documentació que hauràs de presentar per a poder sol·licitar plaça és la següent:
- Títol universitari
- Certificat acadèmic
- Currículum acadèmic i professional
- Book o dossier que contingui una selecció de treballs realitzats pel candidat/a i relacionats amb l'àmbit acadèmic del postgrau
- DNI/Passaport
- Foto carnet
Tingues en compte que per a tramitar la teva admissió hauràs d'abonar 380€ a compte de la matrícula del màster. Aquest import es retornarà en el cas de que s’et denegui l’admissió per part del centre.
Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus(a)eina.cat.
5% de descompte per a:
- Alumni Premium UAB
10% de descompte per a:
- Alumnes i exalumnes d’EINA
- Socis de l’Associació Catalana de Crítica d'Art (ACCA)
- Socis de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC)
- Socis de l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV)
- Socis de l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC)
- Consulta les taxes de tots els Estudis Propis (Màsters, Postgraus i cursos UAB)
Opció pagament únic:
- 100% en el moment de l'acceptació (per tal de garantir la reserva de plaça cal fer el pagament durant els 10 dies després de ser acceptat/da).
Opció de pagament fraccionat:
- 50%: en el moment de l'acceptació (per tal de garantir la reserva de plaça cal fer el pagament durant els 10 dies després de ser acceptat/da)
- 50%: restants 15 dies abans de l'inici del curs
Més detall a l’apartat de secretaria.
“EXITUS”, TFM de Garazi Conde
“BLOOM”, TFM d’Irene Núñez
“Ensalada mixta”, TFM de Laura Padilla
“Hipervincles”, TFM d’Ariadna Beltran
“San Borondón”, TFM de Silvia Travieso
“unagenda”, TFM de Sarah Barbuto
“Ecoimpakt”, TFM d’Oriol Cervantes
“Ara em veus, ara et veus”, TFM de Cèlia Mateu Salat
“The safest memories”, TFM de Paula Soler Blasco
“The Circle of Graphic Design”, TFM de Nele Kempenaers
“Yonsei: A Japanese American Story”, TFM de Kenzie Yoshimura
“Convex. Sobre drogues”, TFM de Paula Terra
“Unplugged”, TFM de Rosa María De los Heros
“Duedate”, TFM de Paula Lavergne
“El canto del búho”, TFM de Leo Kulisevsky
“Hem estimat la vida”, TFM de Maria Millán
“Fiera”, TFM de Gemma Fontanals
“Líneas franqueadas”, TFM de Gaizka Pagonabarraga
- Email: postgraus(a)eina.cat
- Telèfon: +34 93 203 09 23
- Blog: https://masterdg.eina.cat/
- Instagram: @masterdg_eina
- Facebook: MasterDissenyGrafic
- Twitter @masterdg




















