Abel Vallhonesta

Abel Vallhonesta i Massana

Graduat en Arts Plàstiques i Oficis Artístics en l'especialitat d'Escultura per l'Escola d'Arts i Oficis Artístics Llotja. Des de 1991 col·labora amb el Catedràtic i Escultor Francesc Carulla i Serra on es realitzen importants obres, entre les més destacades estan, el conjunt escultòric de la façana de l'Església de Santa Eulàlia de Vilapicina (Barcelona 1998), les escultures de Santa Joaquima de Vedruna, Sant Josep Oriol, Sant Josep Manyanet i Santa Joana de Lestonnac en el Temple Expiatori de la Sagrada Família (Barcelona 2002 i 2006), el monòlit a Sant Josep Manyanet, Sant Francesc Coll i Santa Joana de Lestonnac (Muntanya de Montserrat 2011), l'escultura de la Mare de Déu i Santa Joana de Lestonnac, (Almeria 2011), el retaule de l'Església de la Mare de Déu de Montserrat (Viladecans, 2012).

Des de 1994, treballa en el seu propi taller en col·laboració amb la seva companya Estrella Requena on a part d'investigar amb nous materials i diferents tècniques plàstiques es dediquen paral·lelament a la creació d'espais, elements escenogràfics i restauració de monuments i escultures del patrimoni de Barcelona. Cal destacar, les Muntanyes del Cañon del Colorado, l'escultura d'un Cavall Donant una Coça de grandària natural per al Port Aventura (Vila-seca, Salou), pel Museu d'Història de Catalunya diverses recreacions d'ambients històrics i diverses escultures per a l'exposició permanent, distribuïda en 7 etapes des del paleolític fins als anys 80, totes en col·laboració amb els Estudis M.B.s.a.

Entre les restauracions més rellevants que ha col·laborat estan, la restauració de La Font del Geni Català (Barcelona 2008), La Font de la Granota (Barcelona 2010), La font de l'Hèrcules (Barcelona 2011), la font El Noi dels Càntirs (Barcelona 2015), un conjunt de 2 escultures monumentals, composta per 2 Putis cadascuna, per al Parc de la Ciutadella (Barcelona 2016 - 2017). Recentment acaba de restaurar la part de darrere del conjunt escultòric de Venus i les Nàiades a la Cascada del Parc de la Ciutadella (Barcelona 2019). Totes elles encàrrecs del departament de Projectes Urbans i Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona.

Des de 2013, treballa a EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, en qualitat de mestre de taller.

Ensenyament