Albert Corbeto

Albert Corbeto

És llicenciat en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història de l’Art, per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995), i Doctor en Història de l’Art també per la UAB (2011).

Docència

Professor d’Història de la tipografia, Ortotipografia i Història del llibre al Màster en Tipografia avançada i de Creació Tipogràfica al Grau de disseny d'EINA

Activitat Professional / Recerca

Realitza la seva activitat professional a la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, i col·labora també amb l’Associació de Bibliòfils de Barcelona. Com a investigador s’ha especialitzat en l’estudi de la història de la tipografia, de la impremta i del llibre, i ha publicat diversos llibres i articles sobre aquest tema. També ha pronunciat conferències i seminaris, i ha comissariat diverses exposicions sobre el paper de la dona a la impremta antiga, l’estudi de les mostres de lletra o la importància de l’art de la impremta en la difusió de les idees.

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

  • Tipos de imprenta en España, Campgràfic, València, 2011, 321 p.
  • Daniel B. Updike, impresor e historiador de la tipografía, Campgràfic, València, 2011, 103+100 p.
  • Història de la tipografia. L’evolució de la lletra des de Gutenberg fins a les foneries digitals, Pagès Editors, Lleida, 2012, 295 p.
  • “The golden age of the Spanish book: the improvement of printing and typography at a time of enlightened reform”, Journal of the Printing Historical Society, 21, 2014, p. 19-44.
  • Historia de la tipografía, la evolución de la letra desde Gutenberg hasta las fundiciones digitales, Ed. Milenio, Lleida, 2015, 316 p.