Grup de Recerca en Disseny, Salut i Benestar

El Grup de Recerca en Disseny per a la Salut i el Benestar neix de l’experiència desenvolupada en la línia de recerca homònima del Grup de Processos de Disseny. L’activitat iniciada en la recerca en disseny, aplicat a la salut i el benestar, fa que es consolidi com a grup de recerca autònom l’any 2018, mitjançant la realització de projectes de recerca, intervencions formatives, workshops, publicacions, etc., que incideixen en l'àmbit local i nacional.

Avui dia s'ha consolidat com a Grup de Recerca Emergent (GRE), reconegut per la Generalitat de Catalunya, amb la publicació de llibres, projectes de patents, i nombroses activitats de caire participatiu.

El sector de la salut ha incorporat competències en la darrera dècada que inclouen disseny de serveis, processos participatius, disseny d'espais i mobiliari, design thinking, comunicació visual, realitat virtual, innovació i desenvolupament, etc. EINA disposa d'una expertesa àmplia en aquest sector, amb diferents professionals i investigadors del disseny, que realitzen col·laboracions habituals amb partners com l'Hospital de Sant Joan de Déu. En aquest context, i amb l’experiència dels seus membres havent dirigit treballs finals de Grau i de màster relacionats amb el sector, el Grup té el doble objectiu de cobrir una necessitat de mercat i realitzar transferència de coneixement en el sector.

Objectius

Els objectius del grup de recerca, segons el pla estratègic del 2022-2025 són:

  • Mantenir i consolidar els resultats acadèmics dels projectes eBOOM, Espacio-Plataforma, RESTAURA i Nixi for Children.
  • Definir accions de recerca amb impacte local
  • Disseminar els resultats de recerca en entorns internacionals
  • Implicar recerca i docència de Disseny, Salut i Benestar en els estudis de grau i màster de recerca d'EINA.