Òh!pera

Òh!pera. Microòperes de nova creació

EINA torna a participar a Òh!pera, un projecte que combina l'òpera de petit format amb el disseny, amb l’obra realitzada pels estudiants del Grau de Disseny, Contradir la nit.

El projecte reuneix joves talents (compositores musicals, dramaturgs, directors escènics, músics, cantants i estudiants de disseny de BAU, EINA i ELISAVA) per crear tres òperes contemporànies breus, tres històries cent per cent del nostre temps, que es presentaran el 12, 13 i 14 de juliol durant la mateixa vetllada en diferents espais del Gran Teatre del Liceu.

En la primera microòpera, Eliza, coneixerem una dona que descobreix que la seva parella és una intel·ligència artificial capaç de controlar els seus pensaments.

En la segona, Azul como una naranja, ens presentaran Sergei Krikalev, un astronauta que va romandre més de tres-cents dies atrapat a bord de l’estació espacial Mir, mentre el seu país, la Unió Soviètica, s’ensorrava.

Mentre que a la tercera peça, Contradir la nit, ens submergirem en l’essència més autèntica de la ciutat acompanyant una parella d’amants en un viatge per la Barcelona subterrània i canalla. Ho interpretaran uns joves músics i unes veus que són la cara més visible del talent del futur.

Aquesta és la tercera edició Òh!pera, un projecte promogut pel Gran Teatre del Liceu i la Regidoria de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona a través del Disseny Hub Barcelona (DHub) amb l’objectiu de fomentar l’experimentació i aprenentatge de joves estudiants de diferents disciplines del disseny de la ciutat a través d’una experiència real de creació operística. En aquesta ocasió, Òh!pera forma part de la programació del Grec Festival de Barcelona.

Les entrades es posaran a la venda a partir del 18 d’abril a les 15 hores a en aquest enllaç.


FITXA TÈCNICA:

Direcció artística del projecte: Àlex Ollé, artista resident del Gran Teatre

Eliza (Foyer)
Composició: Ferran Cruixent. Llibret: Pau Miró. Direcció d’escena: Pol Roig. Disseny d’espai, vestuari, vídeo: Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Il·luminació: Institut del Teatre

Azul como una naranja (box de l’escenari)
Composició: Guillem Palomar. Llibret: Laura Ferrero. Direcció d’escena: Ester Guntín. Disseny d’espai, vestuari, vídeo: BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny. Il·luminació: Institut del Teatre

Contradir la nit (sala d’assaig Mestres Cabanes)
Composició: Montserrat Lladó. Llibret: Martí Sales. Direcció d’escena: Marta Gil Polo. Disseny d’espai, vestuari, vídeo: EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Il·luminació: Institut del Teatre