Emboscada #1: Sergi Aguilar

Dos projectes d’einaidea, finalistes dels Premis ACCA

Dos projectes d’einaidea són finalistes dels Premis de l’Associació Catalana de Crítica d’Art (ACCA): Aurèlia Muñoz. Taller aeri en la categoria de ‘Comissariat d'Art de Caire Històric’ i Emboscades en la categoria de ‘Projectes i iniciatives artístiques’. La cerimònia de lliurament d’aquests guardons tindrà lloc el proper 20 de març a l’auditori Meier del MACBA.

Aurèlia Muñoz. Taller aeri pren com a base les obres d’Aurèlia Muñoz de la col·lecció de tapís i art tèxtil de l’Ajuntament de Sant Cugat, així com una selecció d’elements de l’arxiu personal de l’artista, i es planteja més que com una exposició usual, com un espai en constant activació i redefinició. En estret diàleg i complicitat amb l'Arxiu Aurèlia Muñoz, la mostra presenta una selecció d’obres com a vectors d’una pràctica que desborda l’àmbit tèxtil en múltiples direccions, des de l’ontologia animista i la crisi ecològica fins als nous materialismes que coincideixen amb el ressorgir de les artesanies en l’era post-digital. Aurèlia Muñoz. Taller aeri es va inaugurar l’11 de març de 2023 al Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani de Sant Cugat del Vallès, i ha inclòs l'obra i intervencions d'artistes i investigadorxs com Francesca Piñol, el col·lectiu Tornen les Esquelles (Martina Manyà i Ana Vivero), Mateo López, Ana Ramo i Sílvia Ventosa Muñoz. Marcant la conclusió de l'exposició, einaidea va presentar el 15 de febrer el llibre que recull els processos, xerrades, investigacions, relacions i intuïcions que ha suscitat el treball sobre l'obra de l'artista, aplegant materials processuals, imatges, escrits, elements i documents inèdits. Més informació. 

Emboscades és un programa conduït des d'einaidea en diàleg amb l'artista Jordi Colomer, el qual va arrancar a principis de 2021 amb el procés de construcció d'Eina Bosc. Ha comptat amb artistes, dissenyadores i arquitectes vinculades a la comunitat creativa de Barcelona que han posat en marxa una reflexió radicalment contextual i conceptualment oberta, destinada a revelar el potencial del lloc així com la seva arqueologia. Així, el projecte ha donat lloc a intervencions artístiques, especulatives i performatives, exploracions i tallers in situ que busquen fer emergir no només el potencial del nou edifici i els seus tallers, sinó també les seves diferents capes de memòria material i immaterial. Fins ara, les Emboscades han comptat amb les les intervencions de Sergi AguilarMarc VivesJulia SpínolaSociedad 0, Pep VidalMAIO ArchitectsRosa TharratsFrancesc RuizJorge Satorre i Pauline Fondevila
Més informació. 

Vista de l'exposició, Aurèlia Muñoz. Taller aeri. Fotografia d'Eva Carasol.Imatge: Aurèlia Muñoz. Taller aeri. Foto: Eva Carasol.


Imatge de portada: Emboscada #1: Sergi Aguilar. Foto: Natàlia Cornudella.