Recursos audiovisuals per al disseny

Objectius

L'assignatura proposa una sensibilització, experimentació i investigació de l'entorn audiovisual amb mitjans narratius i software per a motion graphics, edició de vídeo i so.

Las sessions comprenen dos blocs diferenciats però complementaris donant una visió global teòrica-pràctica aplicada al projecte de disseny i creació visual. Storyboard Expandit 15% i Laboratori Audiovisual 85%

En les sessions d’Storyboard Expandit es potencia una visió ampliada d’aquest com a eina de treball. S'analitzen l'estructura i els elements de la imatge a través de la pantalla, considerant tots els elements previs a la fase d'animació per a desenvolupar un full de ruta eficaç a través dels recursos gràfics i la narració seqüencial.

Al Laboratori Audiovisual, s'utilitzaran les possibilitats narratives i estètiques de les eines d'animació i edició digital de video i audio com a suport del procés creatiu, projectual i de disseny. Durant el curs, s'incentiva l'estudiant a investigar i crear la seva pròpia estratègia d'aprenentatge per a un complet aprofitament del llenguatge audiovisual.

Objectius formatius

Part Storyboard Expandit:

  • Entendre l’storyboard i el moodboard com a eines de treball útils en el desenvolupament i la previsualització de l'animació.
  • Conèixer els elements principals del llenguatge i la narrativa audiovisual i treballar eficaçment les seves convencions gràfiques a través de l’storyboard.
  • Valorar l’storyboard i el moodboard com productes de disseny explorant el potencial del seu atractiu visual i artístic.
  • Adquirir recursos gràfics que facilitin l'estructuració i jerarquització de la informació en un projecte visual.

Part Laboratori Audiovisual:

  • Adquirir una base tècnica completa i sòlida de software de creació audiovisual a nivell d'usuari.
  • Facilitar tècniques i principis bàsics per animar elements de disseny en un entorn audiovisual, aplicables a qualsevol projecte creatiu.
  • Investigar i conèixer el treball de creadors, artistes i tendències de disseny afins a la creació audiovisual contemporània.
  • Experimentar amb les possibilitats de les eines d'edició audiovisual.
  • Promoure la recerca i descobriment de recursos propis amb l'objectiu d'anar més enllà dels elements facilitats a classe.

Aquesta assignatura s’imparteix en: part d’Enric Font, en català.

Aquesta assignatura s’imparteix en: part d’Claudio Molina en castellà.

Les tutories es podran realitzar en: part d’Enric Font, en català, castellà i anglès.

Les tutories es podran realitzar en: part de Claudio Molina, en català, castellà, anglès i francès.

Informació

Codi
200653
Crèdits
6
Curs
2
Semestre
2
Idioma
Català
Espanyol