Maquetes i prototips - Producte

Objectius

Els coneixements i habilitats relacionades amb la producció de maquetes i prototips són un eina necessària, complementaria al dibuix, alhora de desenvolupar, representar i presentar un projecte de disseny. Treballarem dos tipus de maquetes, les que ens ajuden a pensar el projecte i les que ens ajuden a presentar-lo. Totes dues són, principalment, maneres de representar el projecte des de diferents aspectes i intencions.


Objectius Formatius

Finalitat i propòsit de l’assignatura
L'assignatura està dividida en dos àmbits de coneixement que es complementen. Per una banda, s'introdueix a l'alumne en els coneixements bàsics de materials i tecnologies i, per l'altra, es desenvolupen coneixements, tècniques i habilitats que tenen a veure amb la producció de maquetes i prototips dins del context del disseny.

Els coneixements i habilitats relacionats amb la producció de maquetes i prototips són un eina necessària, complementaria al dibuix, alhora de desenvolupar, representar i presentar un projecte de disseny. Treballarem dos tipus de maquetes, les que ens ajuden a desenvolupar el projecte i les que ens ajuden a presentar-lo. Però totes dues són, principalment, maneres de representar el projecte des de diferents aspectes i intencions. Les maquetes de treball les fem amb materials efímers i són de ràpida execució. Això ens permet utilitzar-les com a eina de treball dins del procés de disseny d’un projecte. Amb aquest tipus de maquetes podem expressar conceptes, treballar amb els espais i les proporcions, les formes i l’ergonomia d’una manera molt ràpida i amb moltes possibilitats de provar i canviar fins aconseguir el que requereix el projecte.

Amb les maquetes de presentació representem de forma descriptiva un projecte que es dóna per acabat. S’acostuma a utilitzar com una eina de presentació i comunicació dels projectes, complementaria als croquis, renders i planells.
 

Recomanacions

No cal cap coneixement previ per cursar aquesta assignatura
 

Informació

Codi
200652
Crèdits
6
Curs
2
Semestre
1
Professorat
Idioma
Català
Espanyol