Anàlisi i crítica del disseny

Anàlisi i crítica del disseny es concep com a un taller en pensament contemporani i teoria del disseny. No es tracta d’una assignatura pròpiament teòrica, sinó que experimental: es tracta de generar una aproximació pràctica a alguns aspectes del pensament contemporani, així com a la teoria de l’art i del disseny, així com experimentar amb processos amb què transformar el pensament en una eina útil per a la pràctica del disseny. 

L’assignatura vol servir com un estímul i proveeix de situacions experimentals pel desenvolupament de les investigacions del TFG. 

 

Objectius Formatius

  • Incentivar modes experimentals de pensament, d’anàlisi i de crítica que concerneixen a l’art i el disseny.
  • Vincular aspectes del disseny i l’art, així com les respectives tendències i línies de pensament, amb debats que tenen lloc en la contemporaneïtat.
  • Estimular als estudiants a desenvolupar les seves pròpies reflexions i anàlisis des d’escenaris experimentals.
  • Generar situacions i desencadenar processos de treball que serveixin pel testeig d’investigacions així com d’estímul pel desenvolupament dels TFG.
     

Recomanacions

Disposició per negociar sortides fora l’aula i al marge de l’horari establert pel calendari acadèmic: l’assignatura pot considerar la visita a diferents espais de Barcelona i l’àrea metropolitana, la visita a exposicions i la participació a activitas. Seria idoni que els estudiants comptin amb un cert grau de flexibilitat horària.
 

Informació

Codi
105751
Crèdits
3
Curs
4
Semestre
1
Professorat
Idioma
Català