Bárbara Bayarri (Barcelona, 1991) treballa a través d'epistemologies alter-situades, a la trobada entre filosofia, pràctiques educatives i artístiques. En els seus projectes dóna prioritat al que és processual, buscant activar un coneixement sensible, encarnat i relacional.
Docència / Recerca
És coordinadora i docent de CursO a EINA, on ha impartit diversos mòduls en edicions anteriors.
Forma part del Personal Docent Investigador del Departament de Filosofia de la UAB i és membre de l'equip docent a les assignatures d'Estètica, Filosofia de l'art, Teoria Crítica, Seminari d'Estètica i Teoria de l'art: Filosofia amb Picasso.
És coordinadora d'estudiants de doctorat i màster de l'itinerari de doctorat Doctorat Picasso, creat entre el Museu Picasso de Barcelona, la UAB i la UPJV (París).
Activitat professional
Ha treballat en diferents institucions museals i artístiques –CCCB, Centre d'Arts Santa Mònica, Fundació Josep Guinovart, Centre de les Arts Lliures- Fundació Joan Brossa, Museu Picasso Barcelona, Museu Centre d'Art Reina Sofia– ocupant diversos rols –mediació cultural, curadoria, educació, coordinació d'exposicions, documentació i investigació–.
Ha estat Responsable d'Estratègia al Projecte Creative Europe: Open Up-UAB 2020-2023, on també ha realitzat la curadoria de l'Open Up UAB Fest i de l'exposició Pràctiques, cossos i relacions migrants. Ha produït projectes curatorials per al Museu Picasso i la Fundació Josep Guinovart, entre d'altres institucions.
A partir de la seva formació (Grau en Filosofia, Màster en Gestió Cultural i Màster en Investigació en Art i Disseny) i d'aquestes experiències professionals, en sorgeix la tesi doctoral (beca FI-SDUR 2020) La generación de conocimiento en los museos de arte. Epistemologías alter-situadas para la emergencia de otras prácticas y discursos a partir de Picasso, on revisa de manera crítica i situada el museu, proposant altres maneres de fer possibles.