Marc Torrell

Marc Torrell

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques i també en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull.

Docència

Ha estat professor associat en redacció publicitària i creativitat a la Universitat Oberta de Catalunya. També dóna classe a diferents màsters i programes de postgrau a Elisava i IDEP. A més, ha ofert xerrades a diferents fòrums com Blanc Festival, OFFF, The Creative Fest o Setfonts.

Activitat professional

Va iniciar la seva carrera professional com a redactor publicitari el 1999 a l’agència Springer&Jacoby de Barcelona. Posteriorment va treballar a d’altres agències com El Laboratorio, Bassat Ogilvy, Atletico International, JWT o Contrapunto per marques com Mercedes-Benz, SEAT, Gobierno de España, Generalitat de Catalunya, Gas Natural i Meliá Hotels, fins que va decidir establir-se com a redactor independent. En aquesta etapa va seguir col·laborant amb agències de publicitat però també amb estudis de disseny, com Mucho, Hey Studio, o Lo Siento, especialment en tasques de naming i conceptualització.

El 2013 va fundar Usted juntament amb Martí Pujolàs, on han treballat fins ara per marques com Futbol Club Barcelona, Clipper Rolling Paper, Generalitat de Catalunya, Blanc Festival, Glovo, Codorníu, CCCB o La Caixa, sempre reivindicant el valor del concepte i la visió a llarg termini.

Premis

En la seva carrera com a redactor, alguns dels seus projectes han estat reconeguts a festivals com Cannes Lions, El Sol, Club de Creativos, Festival Iberoamericano de Publicidad i Effies. El seu estudi, Usted, ha estat guardonat dues vegades amb un Laus d’or (Per les campanyes del premi Crema i la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya).

Ensenyament

Catalan