Exposicions vinculades a EINA 2021

Et recomanem tres exposicions a diferents museus de Barcelona a les que EINA està especialment vinculada perquè els seus protagonistes han estat col·laboradors del nostre centre.

La violència il·lustrada” a la Virreina Centre de la Imatge de Nanni Balestrini, qui va ser un dels membres del Gruppo 63, i qui conjuntament amb Umberto Eco, Gillo Dorfles entre d'altres, va participar a la trobada d'intel·lectuals italians i catalans celebrada a EINA el febrer de 1967. La mostra es pot visitar fins al 23 de maig.

Jornades de debat amb el Gruppo 63 a EINA (1967)

Jornades de debat amb el Gruppo 63 a EINA (1967). Fons fotogràfic O. Maspons - Arxiu Històric del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

El MACBA recull l’exposició antològica “Fina Miralles. Soc totes les dones que he sigut” fins a principis d’abril. Fina Miralles, una de les artistes més significatives de l’Estat espanyol des dels anys setanta fins avui, va participar en diferents activitats amb el grup de Comunicació d'EINA i, especialment el 1974 a l'exposició Entorn del Tronc en la que a cada artista se li adjudicava un arbre del jardí. La seva intervenció va consistir en embolicar-lo amb paper d'empaperar que imitava fusta.

Intervenció de Fina Miralles en l'acció/exposició Entorn del tronc (EINA, 1974)

Intervenció de Fina Miralles en l'acció/exposició Entorn del tronc (EINA, 1974)

Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936)”, que es pot veure fins al 4 de juliol a la Fundació Joan Miró, és una mostra sobre el grup d'artistes i intel·lectuals anomenat Amics de l'art nou. A l'any 1970 el Col·legi d'Arquitectes de Barcelona va encarregar a EINA el comissariat i disseny de l'exposició ADLAN i Testimoni de l'època 32-36.

Cartell de l’exposició ADLAN i Testimoni d’època 32-36

Cartell de l’exposició ADLAN i Testimoni de l'època 32-36