Workshop Resilient Thinking Design

El Resilience Thinking Institute i EINA organitzen el Workshop Resilient Thinking Design, dirigit per Rafael de Balanzó, dissenyador urbà, Doctor en Sostenibilitat i professor del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny.

En aquest taller, que s’emmarca dins de la Barcelona Design Week, els participants buscaran respostes a la crisi sistèmica actual, es realitzarà una anàlisi dels riscos actuals i es desenvoluparà una prospecció d'idees, que finalment definiran com iniciar un procés de "Transició" sostenible cap al segle XXII.

El disseny basat en el "resilient thinking", també anomenat "transition design", prové de la ciència de la ecologia/sostenibilitat i de la disciplina del disseny (que investiga el Grup de recerca d’EINA per al Disseny per a la Innovació Social. Art i Disseny en Transició).

El taller facilita una metodologia que permet analitzar, comprendre i actuar davant els canvis sistèmics (com el canvi climàtic, la justícia social o/i les pandèmies) en base a l'estudi de les dinàmiques evolutives de les xarxes de sistemes complexos tal com un territori, una comunitat, una empresa o institució. La metàfora de la resiliència representada pel símbol de l’infinit permet superar el pensament lineal i fragmentari cap a un pensament complex i holístic.

El taller finalitzarà amb una exposició basada en la interpretació i disseny dels símbols infinits realitzats pels participants.

 

Imatges: Rafael de Balanzó

Workshop Resilient Thinking Design - Rafael De Balanzó Workshop Resilient Thinking Design - Rafael De Balanzó
Workshop Resilient Thinking Design - Rafael De Balanzó Workshop Resilient Thinking Design - Rafael De Balanzó