Nou equip de direcció

Nou equip de direcció

Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona estrena nova direcció formada per la Dra. Tània Costa, Directora acadèmica; la Dra. Sara Coscarelli, Sotsdirectora; i el Dr. Javier Nieto Cubero, Director d’Innovació i Empresa.

Tània Costa és llicenciada i doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb l'acreditació de Recerca per l'AQU. Des de 2003 imparteix classes de Grau i Màster a Eina on ha estat coordinadora de Recerca i del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny (MURAD). És investigadora vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), coordinadora del SGR consolidat Grup de Recerca en Estètica i Teoria del Disseny i l'Art (GRETDA) i directora de tesis doctorals del departament de filosofia de la UAB. Les seves contribucions acadèmiques s'emmarquen en pràctiques artístiques i de disseny que promouen la innovació social, des d'un punt de vista contextual, participatiu i performatiu, abastant enfocaments des del disseny de transició fins a l'estètica aplicada.

Sara Coscarelli és Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Graduada en Humanitats per la UAB i graduada superior en Disseny, especialitat interiors per Eina, on exerceix la Direcció de Màsters i Postgraus i d’Internacionalització. És investigadora en història i crítica del disseny d'espais en el context de la crisi del moviment modern, la crítica de l'espai contemporani i la seva estètica fenomenològica. És investigadora vinculada a la UAB, membre del GRETDA, i directora de tesis doctorals del departament de filosofia de la UAB. A Eina imparteix docència al Grau de Disseny i al Màster Universitari en Disseny d'Espais (MUDE), del qual n'és la coordinadora. 

Javier Nieto Cubero és Doctor en Innovació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en el Programa Organització d’Empreses. És dissenyador industrial per la Universidad de Valladolid/Politecnico di Milano, on va cursar el Màster en Transportation Design & Management. És també Enginyer de Materials per la UPC i PDD per IESE. Docent, investigador i coordinador de la Menció de Producte a Eina i professor convidat en altres universitats nacionals i internacionals de disseny, arquitectura i negocis, a nivell de grau i màster. Director sènior de producte amb més de 20 anys d'experiència liderant estratègia, disseny i desenvolupament de nous productes, serveis i marques a diferents sectors, actualment codirigeix l'agència de disseny estratègic Ovicuo Design.