Javier Nieto Cubero

Javier Nieto

PhD en Innovació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Enginyer Tècnic en Disseny Industrial per la UVA, Valladolid i el Politecnico di Milano, Itàlia.

Enginyer de Materials per la UPC, Barcelona PDD per IESE Business School, Universitat de Navarra Master en “Transportation Design & Management” pel Politecnico di Milano.

Docència

PDI en EINA i conferenciant en Elisava, COAC, Cité de l’Architecture et du Patrimoine, École Speciale d’Architecture o ESDi.

Activitat Professional / Recerca

La meva experiència professional s'ha desenvolupat en diversos sectors industrials com el del contract, mobiliari, gran consum, automoció, equipament per a bany i materials per a l'arquitectura i l'interiorisme, consolidant habilitats en la identificació de les necessitats del client, nous usos i oportunitats de producte.

Expert en materials i processos, amb àmplia experiència en project management.

La meva trajectòria professional s'ha desenvolupat nacional i internacionalment en àrees tècniques, creatives i de gestió de producte i innovació en estudis professionals com Studio Joe Colombo i empreses com Renault o Rosagres.

Actualment compagino la docència amb la direcció d'una empresa de serveis de disseny i la recerca en el camp de la innovació en nous productes.

Publicacions

Ha publicat projectes de disseny en revistes especialitzades i llibres com Domus, On Diseño, Oficinas o Le project Le Corbusier.