Javier Nieto Cubero

Javier Nieto

PhD en Innovació per la UPC.
Dissenyador Industrial per la UVA/Politecnico di Milano.
PDD per IESE.
Master’s Degree in Transportation Design & Management pel Politecnico di Milano.
Enginyer de Materials per la UPC.

Docència / Recerca

Docent i investigador a EINA (UAB) en els àmbits de projectes, disseny centrat en l'usuari, metodologies d'innovació i processos de transformació industrial, i actualment Director d’Innovació i Empresa d'Eina.

Actiu també com a docent a diverses universitats nacionals i internacionals de disseny, arquitectura i negocis a nivell de grau i màster, en àrees relacionades amb els processos de disseny aplicats a la innovació. Creador de programes educatius basats en experiential learning i innovació.

Activitat professional 

Director sènior de producte i Design Lead, amb més de 20 anys d'experiència liderant estratègia i desenvolupament de nous productes, serveis i marques a diferents sectors. Va iniciar la seva activitat professional a l'Studio Joe Colombo a Milà.

Actualment codirigeix ​​l'agència de disseny estratègic OVICUO DESIGN, especialitzada en els sectors Retail, Espais de treball i Salut i Benestar. El seu treball es troba a la intersecció entre disseny, arquitectura, innovació i negoci, treballant per a companyies com MANGO, RENAULT, DIESEL, BOBOLI, MEDIAPRO o startups com The Nordic Projekt o Incapto.

Expert en metodologies d'innovació, en processos creatius i de disseny, i investigació i cocreació amb usuaris. Àmplia experiència en project management als àmbits del disseny i l'arquitectura.

Premis

Ha estat guardonat amb els Premis IF Design Awards el 2021, així com el Red Dot Design i el German Design Awards l'any 2020. Doble Delta de Bronze l'any 2020 i Selecció Delta ADI-FAD els anys 2015 i 2013.

L'any 2009 rep la beca de la Fondation Le Corbusier per a “Jeunes chercheurs” per a la realització d'una investigació sobre la “Unité d’habitation de Nantes-Rezé”. L'any 2008 rep la beca del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la investigació “Hochschule für Gestaltung. Ulm School”.

Publicacions

Actiu tant en articles de caràcter científic com en publicacions de transferència pràctica de coneixement com “El libro de la innovación (2020)”. Ponent a múltiples congressos i conferències a nivell nacional i internacional.