Premis Laus

Estudiants d'EINA de Grau i Màsters, finalistes dels Premis Laus

El jurat dels Premis Laus, un dels certàmens més prestigiosos en l’àmbit del disseny gràfic i la comunicació visual, organitzats per l’Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art (ADG-FAD), ha escollit els següents Treballs Finals del Grau de Disseny i els Treballs Finals del Màster en Disseny Gràfic com a finalistes de la 52a edició d’aquests guardons.

Treballs Finals del Grau de Disseny: 

Anna Bosch Rubirola - No aparcar
És un projecte editorial que té com a fil conductor un espai concret: el garatge. Un indret singular que no té una càrrega cultural concreta. Un espai diàfan que no es defineix com a habitable però que alberga infinitat d'usos. “No aparcar” fa conèixer aquest espai a través de la fotografia i de reflexions sobre el seu ús i evolució, a més de retratar i exposar les necessitats d'una societat.

No aparcar

Emma Garcia Alonso - Edgar Allan Poe’s Amusing Tales
És un llibre objecte que experimenta per enriquir la relació entre la literatura i la materialitat del llibre a través de la identitat i els recursos gràfics, potenciant un concepte de cada conte de Poe i portant al límit la lecturabilitat. “Edgar Allan Poe's Amusing Tales” difumina la frontera entre contenidor i contingut per posar en valor el significat del text i crear una experiència de lectura activa.

Edgar Allan Poe’s Amusing Tales

Guillem García Romera - La Ciudad Jardín
Aquest projecte proposa una gràfica a l'espai movible a partir d'un joc d'imants, una guia "Flora" que cerca incitar a sortir a l'entorn natural i elements que generen una identitat interior sense ser invasiu amb la gràfica. “La Ciudad Jardín” cerca humanitzar les instal·lacions hospitalàries del Centre Assistencial Dr. Emili Mira i López (centre d'atenció a pacients psiquiàtrics).

La Ciudad Jardín

Marc Menció Domingo - Laboratori de captcha
El projecte és una exploració de les possibilitats de futur dels CAPTCHA utilitzant les nostres habilitats humanes com a base per crear sistemes millors que siguin segurs i millorin l'experiència de l'usuari actual. “Laboratori de captcha” posa el disseny gràfic al centre de la innovació i demostra el seu valor per millorar la interacció de 200 milions d'usuaris diaris.

Laboratori de captcha

Lidia Puig González - Distype
Un procés d'experimentació dóna lloc al disseny de sis alfabets, mostrant diferents maneres en les que l'augment de temperatura altera la tipografia original i la transforma. Es generen 3 peces: 1 publicació, 5 pòsters i 12 postals. “Distype” pretén conscienciar sobre l'escalfament global d'una manera directa i visual; i aposta per l'experimentació física com a base a partir de la qual crear.

Distype

Treballs Finals del Màster en Disseny Gràfic:

Sarah Barbuto - unagenda
"unagenda" és una agenda diària amb data de caducitat. En estar impresa en paper tèrmic, la tinta esvairà deixant els fulls en blanc i visible només el que s'ha escrit. El projecte cerca crear una reflexió sobre el valor que li donem al temps i com l'utilitzem. "unagenda" és una metàfora visual de la fugacitat del temps.

unagenda

Oriol Cervantes - Ecoimpakt.org
“Ecoimpakt.org” és un projecte de disseny especulatiu que pren la forma d'una ONG hipotètica. Aquesta ens exposa algunes problemàtiques associades al mal ús dels conceptes de la sostenibilitat en el nostre present, però ho fa des del 2031. El projecte reflexiona críticament sobre l'hiperconsum, el greenwashing, la mercantilització de la sostenibilitat i el consum energètic d'Internet.

Ecoimpakt.org

El lliurament d’aquests premis tindrà lloc el 16 de juny a la Nit LAUS.