"Espai teixit no-teixit: re-pensar els espais arquitectònics en la integració de l’espai viscut", a càrrec d'Isabel Mejía

Espai teixit no-teixit: re-pensar els espais arquitectònics en la integració de l’espai viscut és el Treball Fi de Màster d'Isabel Mejía, al Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny, tutoritzat per Tània Costa i Oriol Ventura.

Aquest estudi enllaça l’anàlisi teòrica dels espais arquitectònics amb la pràctica del disseny, desenvolupant diverses experimentacions d’espais híbrids i en constant configuració, mitjançant la generació d’imatges que pretenen rescatar els sentits durant el procés de disseny i descobrir la complexitat analògica en els fenòmens tecnològics. És un projecte de recerca a través del disseny que té la intenció de reflexionar, ja que es basa en l’experimentació de la vivència de la forma, el moviment i els usos i desusos de l’espai després d’haver estat pensat com a rizomàtic, un espai teixit no teixit, que no comença ni acaba; és viu i per tant llis, nòmada, il·limitat del dret i de l’anvers, i sense centres ni punts fixos. Un concepte que es planteja en la integració de l’espai viscut, entès com una construcció que altera un entorn, genera possibilitats d’habitar i sentir per mitjà de la multiplicitat que el constitueix i les connexions que es creen en relació amb el cos que el viu.

L’objectiu d’aquesta investigació és repensar el concepte d’espai, establint els elements cos-espai- tecnologia com a part integradora del procés de disseny i la seva representació. Amb tot això, es persegueix abordar nous paradigmes i reflexions de l’espai contemporani, així com involucrar elements intangibles que generen significats en els processos de disseny i arquitectura.

Projecte d'Isabel Mejía Projecte d'Isabel Mejía
Projecte d'Isabel Mejía Projecte d'Isabel Mejía
Projecte d'Isabel Mejía Projecte d'Isabel Mejía
Projecte d'Isabel Mejía Projecte d'Isabel Mejía
Projecte d'Isabel Mejía Projecte d'Isabel Mejía