Vehicle autònom: Disseny de ficcions i realitats

Ja ha començat la tercera edició dels tallers de disseny ficció Atopic del Màster de Recerca en Disseny i Art d'EINA (MURAD).

En aquesta ocasió desenvoluparem els imaginaris d'ús de Carla, el dispositiu virtual d'aprenentatge per a vehicles autònoms que han desenvolupat les brillants ments d'enginyers, enginyeres i artistes del Centre de Visió per Computador (CVC) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Carla realitza una simulació d'entorns i escenaris virtuals per entrenar l'algorisme de vehicles autònomos. Durant dos mesos treballarem en l’outreach del prototip usant la ficció com a tècnica de disseny, i projectant els seus usos, formes, distopies, etc.

El projecte es desenvolupa en el marc del mòdul de Disseny Contemporani, conduït per Elena Bartomeu i Dolors Soriano, i compta amb la col·laboració de Fernando Vilariño, sotsdirector de l'CVC, i Núria Martínez.

La presentació pública de resultats serà al gener de 2021.

 

Foto: The two CARLA towns. Left: views of CARLA Town 1. Right: views of CARLA Town 2. A Dosovistkiy et al, “CARLA:An Open Urban Driving Simulator”, CoRL 2017.

Vehicle autònom: Disseny de ficcions i realitats Vehicle autònom: Disseny de ficcions i realitats