Tres projectes d’EINA, finalistes dels Premis Medalles ADI

Louis Robert Ferraz, Manu González i Paula Terra Bosch estan entre els 12 finalistes dels Premis Medalles ADI, atorgats per l’Associació de Disseny Industrial del FAD (ADI-FAD), amb els seus Treballs Finals del Grau de DissenySpaceTMBLight i Dröp.

Aquests guardons premien els projectes de fi de grau, postgrau o màster dels joves dissenyadors i dissenyadores formades recentment en els centres educatius espanyols.

SPACE - LOUIS ROBERT FERRAZ

Space és una paperera per a paper o plàstic que té com a objectiu millorar la gestió d'aquests residus a la cuina. La seva principal característica és la compactació d'aquests materials, la qual cosa n’optimitza considerablement el transport i l'espai a la cuina. Amb la sostenibilitat com a ànima del projecte, es proposa també que la paperera estalviï bosses de plàstic per al trasllat d'aquest material, utilitzant el propi cub per rebutjar el material directament al contenidor.

TMBLIGHT - MANU GONZÁLEZ

TMBLight és un dispositiu lumínic pensat i desenvolupat per millorar la distribució de la gent a les andanes del metro de Barcelona. Està format per diversos mòduls tubulars, suspesos del sostre a 2,20 m del terra, i col·locats transversalment a l'andana. Contenen un sistema de LED intel·ligents instal·lats a l'interior del dispositiu que fa que s’il·luminin en funció del volum de gent que hi ha a l'interior de cada vagó de tren que s'aproxima. Tot això està representat mitjançant una sèrie de colors: Vermell = Molta gent; Taronja = Semi-Ocupat; Verd = Lliure.

DRÖP - PAULA TERRA BOSCH

Dröp, simplifica la diabetis és un conjunt de tres productes (un wearable, una aplicació mòbil i un injector d’insulina) que permet gestionar aquesta malaltia de forma senzilla, agradable i propera a l’usuari ja que redueix i optimitza tant els procediments com els dispositius necessaris per seguir un tractament adequat.


El jurat de les Medalles ADI per a estudiants de disseny ha estat format per: Alexis Georgacopoulos, dissenyador industrial i director en ECAL Ecole Cantonale d’Art de Lausanne; Eva Prego, dissenyadora industrial i cofundadora de Stone Designs; Marcelo Ghio, director d’estratègia en Experimenta Magazine; Mireia Mesalles, dissenyadora industrial i guanyadora de la Medalla ADI d’Or 2018, i Rita Barata, arquitecta i directora de màrqueting en PMMT & Friendly Materials.

El trofeu d’aquests premis estarà dissenyat per Mireia Mesalles i la cerimònia d'entrega dels Premis ADI tindrà lloc el 24 de novembre.

Space - Louis Robert Ferraz Space - Louis Robert Ferraz
TMBLight - Manu González TMBLight - Manu González
Dröp - Paula Terra Bosch Dröp - Paula Terra Bosch