Barcelona Dibuixa

Taller Abraça el monstre al Barcelona Dibuixa

L’equip del Postgrau en Il·lustració narrativa per a publicacions infantil i juvenils realitza el taller “Abraça el monstre” dins del marc del festival Barcelona Dibuixa, el diumenge 23 d’octubre d’11h a 15h a EINA Bosc (Carrer del Bosc, 2). 

Mercè Canals, Lluïsot, Gusti i Gabriela Rubio proposen aquesta activitat de baixa complexitat en la que conviden a tots els participants de 5 a 99 anys a crear el monstre que desitgin, a explorar el dibuix transgredint les normes, allunyant-se de les proporcions correctes i la suposada bellesa. Els monstres són les nostres pors, inseguretats, rareses o diferències. Dibuixant, sovint sorgeixen monstres que ens engarroten les mans i no ens deixen continuar. 

El taller convida a abraçar personatges sense complexos i aconseguirem que cada persona dibuixi el seu propi monstre, únic i irrepetible. L’equip organitzador acompanyarà als participants suggerint-los efectives maneres de tramar el dibuix i d'omplir-lo de textures per a aconseguir un acabat coherent. I d'aquesta manera, aconseguiran que cada persona que assisteix al taller dibuixi el seu propi monstre únic i irrepetible. 


Coproduït pel l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Museu Picasso de Barcelona, l’edició d’enguany del festival Barcelona Dibuixa té l’abraçada com a eix temàtic, amb l’objectiu de generar una reflexió sobre el valor dels aspectes de la nostra vida quotidiana que s’han vist afectats per la situació viscuda.

El cartell del Barcelona Dibuixa 2022 és obra de la il·lustradora barcelonina Mariona Cabassa, professora del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual d’EINA, qui també impartirà un taller al festival juntament amb Adolfo Serra. L’esdeveniment també comptarà amb un taller l’artista Martina Manyà, qui està desenvolupant el projecte guanyador del LAB Collserola Tornen les esquelles.

Taller Abraça el monstre