¿A mí me consideras negro?

¿A mí me consideras negro?

Fuad Ajibola Kareem, Haji, estudiant de 4t del Grau de Disseny, presenta la instal·lació expositiva “¿A mí me consideras negro?” el dijous 25 de maig a les 20h a la Sala Periferia Cimarronas (Carrer de Cerdanyola, 26).

“¿A mí me consideras negro?” va ser la pregunta que em va fer un amic negre/afrodescendent per si era “apte” per participar al projecte. Mos Def & Talib Kweli aka Black Star tenen una cançó (Thieves In The Night) la lletra del qual defineix la representació de les persones negres als mitjans de comunicació “We're either niggas or kings, we're either bitches or queens”. Aquests extrems és el paper on ha encasellada la blanquitud a les persones negres. Aquest projecte tracta de reinvidicar la negritud des del punt de vista de les persones negres i afrodescendents. Negritud, terme utilitzat per primera vegada el 1934 pel poeta (i polític) Martiniqués, Aimé Césaire, a França.

Aquest projecte, que forma part del seu Treball Final del Grau de Disseny, se centra a la ciutat de Barcelona. Una representació de la negritud a Barcelona a partir de les experiències dels joves (negres i afrodescendents) que hi habiten, escrits, converses gravades i fotografies.

Aquesta instal·lació, oberta fins al 25 de juny, funciona a manera de “teaser” del que serà el llibre “¿A mí me consideras negro?”.

¿A mí me consideras negro?