À LA RECHERCHE… balanç de la jornada de retrobament i d’aportació de documents a l’Arxiu Històric d’EINA

Els dies 15 i 16 de desembre es va celebrar À la recherche..., una activitat inscrita en el 50è aniversari d’EINA, que tenia entre els seus objectius l’aportació de material documental amb la finalitat d’ampliar i completar el fons de l’Arxiu Històric d’EINA. Bàsicament, es tractava de recollir treballs d’antics estudiants o altres documents relacionats amb la formació, la docència o les...

Els dies 15 i 16 de desembre es va celebrar À la recherche..., una activitat inscrita en el 50è aniversari d’EINA, que tenia entre els seus objectius l’aportació de material documental amb la finalitat d’ampliar i completar el fons de l’Arxiu Històric d’EINA. Bàsicament, es tractava de recollir treballs d’antics estudiants o altres documents relacionats amb la formació, la docència o les activitats de l’Escola.

Les jornades, més enllà de la seva finalitat documental, van tenir un caràcter festiu i de retrobament. L’èxit de participació es va fer palès amb l’assistència de desenes de professors i antics estudiants, dels quals, 41 van fer aportacions de documents.

Entre els materials cedits, actualment en procés de digitalització, trobem 918 fotografies en diferents formats (paper, negatius i diapositives), així com un altre bloc relatiu a treballs d’assignatures, apunts de classe o documents de gestió acadèmica (plans d’estudi, programes d’assignatures, carnets d’estudiant, etc.), format per un total aproximat de 3000 imatges. Es preveu que el procés de digitalització de tot aquest material conclogui a finals de febrer.

À LA RECHERCHE...

Consulta les fotografies a la galeria de Flickr

Es fa imprescindible agrair a tots els assistents a les jornades la participació en l’acte i recordar-vos que la possibilitat de fer aportacions resta oberta. També volem fer una menció especial l’Anna Maio i la Mercè Valeri, antiga gerent i secretaria de direcció, respectivament, que van actuar com a promotores i amfitriones de les jornades. Cal igualment agrair a Xavier Olivé per la seva implicació i la seva aportació d’idees a la iniciativa endegada; així com a tot l’equip que les va fer possible que la recherche hagi estat una trouvaille:

  • Coordinació de l’acte Rubén Alcaraz, Silvia Brenes, Judit Colomer, Lluc Massaguer, Oriol Pibernat, Arantxa Rodrigo
  • Muntatge Xavier Olivé amb la col·laboració de Judit Colomer
  • Arxiu Rubén Alcaraz amb la col·laboració d’Axel Legares
  • Disseny gràfic Irene Sierra amb la col·laboració de Carlos Álvarez
  • Il·lustracions Miguel Bustos
  • Projeccions Ferran Gesa
  • Suport i fotografies de l’esdeveniment Ona Orozo, Gerard Sierra


Alguns dels documents aportats: