Creatividad desbordante

Fira del Llibre de Frankfurt

Sota el lema ‘Creatividad desbordante’, Espanya ha participat com a país Convidat d'Honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, l'esdeveniment comercial més gran de llibres del món, celebrat del 19 al 23 d'octubre, i EINA ha estat present en diversos esdeveniments.

Eina Idea ha co-comissariat juntament amb Portikus HOW(EVER) RADICAL OBJECTS, un simposi dedicat a les pràctiques artístiques i editorials del llibre d'artista. Aquest esdeveniment s’ha desenvolupat en el marc de HOW(EVER), un festival que ha tingut lloc durant la setmana de Frankfurt Buchmesse, entre el 20 i 23 d'octubre del 2022, i que explora els desbordaments mutus que allò poètic i plàstic porten a terme a través del vehicle del llibre, com a objecte visual i textual, literari i performatiu, instrument social, polític, cultural i model de transmissió.

A l'àmbit de la il·lustració, Aina Bestard, professora i exalumne del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual, ha format part del programa literari i professional presentat a la Fira del Llibre de Frankfurt. Alhora, l'obra de Sonia Pulido, Premi Nacional d'Il·lustració i professora del curs, i Luciano Lozano, exalumne d'aquest programa, ha estat exposada a la mostra ‘Ilustración: Una literatura visual’, comissariada per la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals.

D'altra banda, l'obra Resiliencia, un fotollibre per a l'Instituto Cervantes amb disseny i tipografia d'Andreu Balius, professor del Grau de Disseny, s'ha exposat a la Fira del Llibre de Frankfurt.