How(ever) design by Alexandre Viladrich

HOW(EVER) Radical Objects

Com a propagació del seminari Objecte Possiblement Radical desenvolupat durant l'estiu del 2021, Eina Idea ha co-comissariat, juntament amb Portikus, un simposi dedicat a les pràctiques artístiques i editorials del llibre d'artista. Així, HOW(EVER) RADICAL OBJECTS es desenvolupa en el marc de HOW(EVER), un festival que té lloc durant la setmana de Frankfurt Buchmesse, entre el 20 i 23 d'octubre del 2022, i que explora els desbordaments mutus que allò poètic i allò plàstic vehiculen a través del llibre, com a objecte visual i textual, literari i performatiu, instrument social, polític, cultural i model de transmissió.

El festival pren el nom de la revista HOW(ever), fundada per la poeta americana Kathleen Fraser (1935–2019), una plataforma radical, a mig camí entre la poètica i l'acadèmia, dedicada al treball de dones poetes modernistes i escriptura feminista experimental. La mostra exposa així llibres i fanzins de més de 200 comunitats editorials, amb la intenció d'examinar el poder poètic i polític de la publicació, la seva exploració contínua de mètodes alternatius de producció cultural i les seves possibilitats com a forma de resistència. Al llarg de quatre dies, Portikus esdevindrà un lloc d'encreuament de nous discursos editorials per a la circulació i l'intercanvi de llibres d'art.

Artistes com Dora García, Rio Paraná, Laía Argüelles Folch, dissenyadores com Ariadna Serrahima d'Oficina de Disseny, IF Publications, i L'Automàtica, o editores com Maria Mur Dean de consonni o Carlos Copertone i Patxi Eguiluz de Caniche Editorial es troben amb noms com Susan Gevirtz, Anne König, Stefan Marx, Sandra Doeller, Jone San Martin, Émilie Pitoiset i projectes com Silver Press, Ignota Books, Spector Books, Contemporary and (C&), AFRIKADAA o Three Star Books.

El simposi es desenvolupa en un context de mostra de publicacions dissenyada per MAIO Architects, materialitzat amb el suport d'Acció Cultural Espanyola i la col·laboració de Terranova, així com el suport de Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst, Institut français Deutschland, Institut français Paris, i Städelschule Portikus e.V.

La programació d'Eina Idea dedicada a llibres d'artista, llibres d'art o fets per artistes es continua propagant i desenvolupant a Barcelona durant 2023.

How(ever) How(ever)
How(ever) How(ever)
How(ever) Radical Objects How(ever) Radical Objects
How(ever) Radical Objects How(ever) Radical Objects
How(ever) Radical Objects How(ever) Radical Objects
How(ever) How(ever)

Informació

Dates: 20-23 octubre 2022
Lloc: PORTIKUS
Alte Brücke 2 / Maininsel
D–60594 Frankfurt/Main

Entrada gratuita
Programació completa aquí


Aquest seminari es propaga amb:

LÍBRICA
10-11 juny 2023
Fira ArtsLibris, Mercat de Sant Antoni, Barcelona


Aquest seminari és propagació de:

OBJECTE POSSIBLEMENT RADICAL
juny-juliol 2021
Portikus, Frankfurt