Exposició "Dinàmiques dels cossos: investigant a través de l'art i el disseny" al Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona

Dinàmiques dels cossos: investigant a través de l'art i el disseny és un projecte expositiu realitzat per vuit estudiants del Màster Universitari de recerca en art i disseny d'EINA...

  • Inauguració 13 de setembre, 19h
  • Exposició del 13 al 15 de setembre de 2018
  • Sala d'exposicions del Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona

Dinàmiques dels cossos: investigant a través de l'art i el disseny és un projecte expositiu realitzat per vuit estudiants del Màster Universitari de recerca en art i disseny d'EINA.

Les creacions que es podran visitar formen part dels processos d'investigació pràctica desenvolupats per les estudiants per a la realització del Treball Final de Màster. I, superant aquesta fase acadèmica, les investigacions s'han materialitzat en produccions professionals exposades en institucions culturals rellevants de la ciutat de Barcelona.

L'exposició proposa una revisió col·lectiva sobre la noció de cos en el nostre entorn discursiu actual, que s'aborda des de diferents punts de vista i mitjançant procediments, tècniques i formalitzacions diverses. La posada en comú evidencia la profunditat de les investigacions, la capacitat d'anàlisi de context, la rigorositat argumentativa i la contemporaneïtat dels formats i realitzacions dels estudiants del MURAD. La mostra es concep com un dispositiu pensat per precipitar l'espectador a replantejar les seves idees preconcebudes sobre el cos, en sentit personal, social, simbòlic, estètic, ètic, econòmic i polític.

La coordinació va a càrrec de Tània Costa i les artistes participants són Marcela Barreiro, Olga Beltrán, Claudia Jaramillo, Alejandra Morales, Lucía Morales, Maria Pinell, Claudia Poblete, Loreto Sepúlveda, Sofía Silva, Mónica Ruiz.

Amb la col·laboració del Cercle Artístic Sant Lluc; GdR Processos de disseny/Art i disseny (en) per a la transició; MINECO FFI2015 -64138-P Generating Knowledge in Artistic Research: Towards an Alternative Account. A Meeting point of Philosophy, Art and Design; LAMURAD, Journal of Research in Art and Design.

C. Marcela Barreiro Moreira C. Marcela Barreiro Moreira
Claudia Poblete Zamorano Claudia Poblete Zamorano
Claudia G. Jaramillo Arevalo Claudia G. Jaramillo Arevalo